05 / 05 / 2024

Kaya mezarlar turizme açılıyor

Kaya mezarlar turizme açılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi dokusunu korumak amacıyla Tılfındır ve Haleplibahçe bölgesinde gerçekleştirilen " Kızılkoyun Projesi " yaklaşık 4 yıldır sürüyor. Kaya mezarlar turizme kazandırılacak...

Pedromida Kilisesi'nin turizme kazandırılması talebi mecliste!

Pedromida Kilisesi'nin turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep’te 3 yeni proje için imzalar atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP'ın ortaklaşa gerçekleştireceği "Sütümü Soğutuyorum Değerini Arttırıyorum Projesi", "Dülük Kaya Mezarları Çevre Düzenlemesi Projesi" ile "Tilmen Höyük Çevre Düzenlemesi Projesi" nin işbirliği protokolüne imza atıldı. 

Kars Karakurt Vadisi'nin kaya evleri turizme kazandırılacak! 

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Vadisi'nde bulunan kaya evleri ile peri bacalarını andıran doğal güzelliklerin turizme kazandırılması planlanıyor.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Çakmaktaşlar’ın evi gerçek oldu!

Bolu’nun 10 bin yıllık geçmişi olan ilçesi Seben, o dönemlerden kalma kaya evlerini turizme kazandırdı.

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Çorum Antik Örükaya Barajı turizme kazandırılıyor!

Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan Roma dönemine ait Antik Örükaya barajının turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Friglerin kaya evleri turizme kazandırılacak!

Bolu'nun Seben ilçesindeki milattan önce 1200'lü yıllarda Frigler tarafından yapıldığı düşünülen kaya evleri, turizme kazandırılacak.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kale Eteği Projesi çalışmalarında yeni kaya mezarları ve mozaikler bulunduğu bildirildi.

Yozgat'taki Roma hamamı turizme kazandırılacak!

YOZGAT’ın Sarıkaya İlçesi'nde bulunan Roma Dönemi'nden kalma hamam kalıntılarının mimari alt yapısı bozulmadan ve arkeolojik potansiyeli korunacak şekilde turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa Kale Eteği cazibe merkezi olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi.

Yozgat Sarıkaya Roma Hamamı 7,5 milyon TL'ye yenilenecek!

Sarıkaya Roma Hamamının Turizme kazandırılması için Kalkınma Bakanlığından da destek geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yozgat ziyaretinde Sarıkaya Hamamının Turizme kazandırılması için 7,5 milyon TL para tahsis edildiğini söyledi.

Kaya mezarlar turizme açılıyor Haberi

Kaya mezarlar turizme açılıyor

Şanlıurfa'da yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. 


Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi dokusunu korumak amacıyla Tılfındır ve Haleplibahçe bölgesinde gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor. 

Bu kapsamda odunluk ve depo olarak kullanılan 387 ev ve iş yerinin yıkılmasıyla ortaya çıkarılan mağara içerisindeki kaya mezarların Roma dönemine ait olduğu belirlendi. 


Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kentin farklı noktalarında tarihi bulgulara rastladıklarını söyledi. 


Şanlıurfa'nın bir tarih kenti olduğunu vurgulayan Gencer, ortaya çıkan mağaraların özel bir ekip tarafından önce iç kısımlarındaki beton kalıntıların kırıldığını, ardından tazyikli kumla yıkandığını anlattı.Tarihi alanın titizlikle temizlendiğini ifade eden Gencer, "Alanın hem alt hem de üst tarafında yol yapım...