08 / 05 / 2024

Yozgat'taki Roma hamamı turizme kazandırılacak!

Yozgat'taki Roma hamamı turizme kazandırılacak!

YOZGAT’ın Sarıkaya İlçesi'nde bulunan Roma Dönemi'nden kalma hamam kalıntılarının mimari alt yapısı bozulmadan ve arkeolojik potansiyeli korunacak şekilde turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar devam ediyor.



Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sarıkaya'daki tarihi alanda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yurtnaç, Roma hamamının çok önemli bir değer olduğunu belirterek, yapacakları çalışmalarla dünyanın birçok yerinden turist çekebileceklerini söyledi. Vali Yurtnaç, "Ama bu şekilde turist çekemeyiz. Roma hamamındaki şu anki görüntü bir köyü anımsatmaktadır. Biz burayı bir değer haline getirmeye çalışacağız. Buraya bir mastır plan yaptıracağız. Mastır plan, bizim kısa, orta ve uzun vadede ne yapacağımızı, ne planlayacağımızı, buraya ne gibi tesisler yapılacağı ve suyun nasıl kullanılacağı konusunda uzmanlar tarafından yani arkeologlar tarafından, mimarlar, tarihçiler tarafından bize oluşturulacak bir yol haritasıdır. Bu yol haritası şu anda Sarıkaya'da düğmeye basacağımız konu. Yol haritamız çıktıktan sonra çalışmalara başlayacağız" dedi.


Roma Hamamı kalıntılarının gece ışıklandırılması için çalışma başlattıklarını da belirten Vali Yurtnaç, "Boğazlıyan, Roma hamamı, Hattuşaş bir hat üzerinde bulunan bir değer olarak Yozgat'a ve Sarıkaya'ya kazandırarak ilk hedef iç pazar olmak üzere sergileyip ayağa kaldıracağız. Dış pazarda ise burayı ulusal ve uluslararası fuarlarda görsellerle, tanıtım filmleri ile tanıtacağız" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön