15 / 05 / 2024

kaya oyma yapıları

kaya oyma yapıları

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri odası serbest müşavirlik mühendislik hizmetleri, büro tescil ve mesleki denetim yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 12 Nisan 2014'te yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamındaki es

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfest Prefabrik Yapılar İnşaat Proje Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Kaya ve Serkan Öztürk ortaklığında kuruldu.

Kaya Yapılar Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaya Yapılar Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Ümit Durmuşkaya tarafından kuruldu.

Kayadan oyma yapı yönetmeliği 2017!

Kayadan Oyma Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kapadokya'daki kaya oyma evler butik otellere dönüşüyor!

Kapadokya bölgesinde kaya oyma eski evler, usta ellerde yapılan restorasyonla butik otele dönüştürülüyor. Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor.

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları için üniversitelerle işbirliği yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanına yönelik; binalarda gürültüye karşı koruma, binalarda enerji kullanımı, kaya oyma yapıların tasarımı gibi konuların Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üniversiteler ile AR-GE çalışmaları yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "Otopark yönetmeliği, Ahşap dış cephe iskeleleri, U değerleri ve Çelik yapılar, Binaların Gürültüye karşı korunması, Kaya oyma yapılar” konularında üniversiteler ile AR-GE kapsamında çalışmalar yürütüyor.

KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanlarında yapılabilecek yapılar, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir? İşte KDKÇA'da yapılabilecek yapılar...

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

kaya oyma yapıları Haberi

kaya oyma yapıları

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri odası serbest müşavirlik mühendislik hizmetleri, büro tescil ve mesleki denetim yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 12 Nisan 2014'te Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odasından:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ


ODASI SERBEST MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ, BÜRO


TESCİL VE MESLEKİ DENETİM YÖNETMELİĞİNDE


DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 11/4/2006 tarihli ve 26136 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Serbest Müşavirlik Mühendislik Hizmetleri, Büro Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine aşağıdaki (15) numaralı alt bent eklenmiş, (ç) ve (f) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“15) Yeraltı-yerüstü kaya oyma yapıları için hazırlanacak...