08 / 05 / 2024

Kayaköy turizm dava

Kayaköy turizm dava

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 49 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye açılan Kayaköy’ün, yüzde 30’luk kısmının restore edilip otel olarak tahsis edileceğinin açıklanması tepki yarattı.

Değirmenköy Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değirmenköy Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ayberk Kılıç, Bayram Alan ve Emre Yusuf Sarıca ortaklığında kuruldu.

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Birol Kkocagöz ve Mehmet Kamil Atkın ortaklığında kuruldu.

Belediye akaryakıt ve servis istasyonu satacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Merkezefendi ilçesi, Kayaköy Mahallesi'nde akaryakıt ve servis istasyonu satacak.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Altunizade'deki arazi satışına yönelik dava açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin 11 Kasım’da satacağı Altunizade’deki kupon araziye ilişkin satış kararının yürütmesinin durdurulması için  CHP Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete tarafından dava açıldı.

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şeherli tarafından kuruldu.

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Denizli Milli Emlak'tan 43.2 milyon TL'ye satılık 9 arsa!

Denizli Milli Emlak Müdürlüğü, Denizli ili, Merkez ilçesi, Kayaköy ve Çakmak ilçelerinde yer alan 9 arsayı 43 milyon 240 bin 700 TL'ye satıyor...

Yalova'da termal otel dolandırıcılığı! 52 kişinin hapsi isteniyor!

Yalova’da termal suyu bile olmayan devre mülk projesini maket üzerinden pazarlayan şebekeye yönelik dava açıldı. Açılan davada savcı, sanıkların ‘organize suç örgütü’ kapsamında 1000 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Kayaköy turizm dava Haberi

Kayaköy turizm dava

’Hayalet köy’ olarak bilinen tescilli yapıların bulunduğu alanın 300 yataklı otele dönüştürülmesine karşı çıkan, aralarında gönüllü avukatların da bulunduğu ’Kayaköy Savunması’ adlı grup, yürütmenin durdurulması için harekete geçti.


Yaklaşık iki hafta önce dava açmak için hazırlıklara başlayan grup, dava dilekçesini Muğla İdare Mahkemesi’ne sundu. Kayaköy’ün turizme açılarak, tarihi dokusunun bozulacağını öne süren grup dava dilekçesinde, projenin iptalini istedi. Muğla İdare Mahkemesi’ne verilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:


"Tescil edilerek koruma altına alınmış bu yapıların, tüm tescil nedenleri hiçe sayılarak kamusal bir alan olmaktan çıkarılıp otel odasına dönüştürülmesi koruma ilkelerine aykırı olduğundan, hukuka aykırılığı da sabittir. Proje, Kayaköy’ün bütünlüğünü bozacak ve koruma dengesini ortadan kaldıracaktır. Kayaköy tarihi ve mimari özelliklerinden ötürü ’Kentsel ve 3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı’ statüsünde. Köyde bulunan 700...