08 / 05 / 2024

Kayaköy turizm karşı gösteri

Kayaköy turizm karşı gösteri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 49 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye açılan Kayaköy’ün, yüzde 30’luk kısmının restore edilip otel olarak tahsis edileceğinin açıklanması tepki yarattı.

Değirmenköy Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değirmenköy Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ayberk Kılıç, Bayram Alan ve Emre Yusuf Sarıca ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO, 3'üncü çeyrekte satış hedefini aştı! Yılsonu kar beklentisi 4.21 milyar TL!

Emlak Konut GYO tarafından 2023'ün 3'üncü çeyreğine ilişkin hasılat, kar ve satış rakamları açıklandı. Peki Emlak Konut GYO bu yıl ne kadar kar ve satış hedefliyor? Şirketin projelerinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Demirköy Turizm Tarım Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Birol Kkocagöz ve Mehmet Kamil Atkın ortaklığında kuruldu.

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...

Bu haber ev alacak herkesi ilgilendiriyor; Bu yönteme karşı dikkatli olun

Ev almak isteyenler bu haberi mutlaka okusun! Fırsatçılara karşı dikkatli olun! Bu yöntemle ev satın almak isteyenleri tuzağa düşürüyorlar. İşte detaylar...

Altın fiyatları çarşıyı pazarı karıştırdı! Bu rakamları görenlerin aklı çıkacak! 1 Aralık 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, kasım ayını düşüşle kapatırken, aralık ayında çarşıyı pazarı karıştırdı. Altın fiyatları güne yükselişle başlarken ons altın 1769 dolardan işlem görüyor. Peki gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? Bu rakamları görenlerin aklı çıkacak! 1 Aralık 2022 canlı altın fiyatları....

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Konut siteleri yönetimlerinde kar krizi başladı!

Bazı site yönetimlerinin kendi sorumluluklarında olan kar temizliğinde yetersiz kalması krize neden oldu...

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Mahallesi, 774 ada, 62 ve 63 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı karından pay dağıtacak mı?

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu'nun kar payı dağıtımı yapılmaması hususundaki teklifi Genel Kurul tarafından kabul edildi.

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Yalıköy Turizm Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şeherli tarafından kuruldu.

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Merkez Bankası 2020 yılı için brüt yüzde 12 kar payı dağıtacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hissedarlara 2020 yılı kar payı olarak 90 numaralı kupon karşılığında hisse senetlerinin nominal değerleri üzerinden brüt yüzde 12 ödeme yapılmasına karar verdi.

Kayaköy turizm karşı gösteri Haberi

Kayaköy turizm karşı gösteri

’Hayalet köy’ olarak bilinen tescilli yapıların bulunduğu alanın 300 yataklı otele dönüştürülmesine karşı çıkan, aralarında gönüllü avukatların da bulunduğu ’Kayaköy Savunması’ adlı grup, yürütmenin durdurulması için harekete geçti.


Yaklaşık iki hafta önce dava açmak için hazırlıklara başlayan grup, dava dilekçesini Muğla İdare Mahkemesi’ne sundu. Kayaköy’ün turizme açılarak, tarihi dokusunun bozulacağını öne süren grup dava dilekçesinde, projenin iptalini istedi. Muğla İdare Mahkemesi’ne verilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:


"Tescil edilerek koruma altına alınmış bu yapıların, tüm tescil nedenleri hiçe sayılarak kamusal bir alan olmaktan çıkarılıp otel odasına dönüştürülmesi koruma ilkelerine aykırı olduğundan, hukuka aykırılığı da sabittir. Proje, Kayaköy’ün bütünlüğünü bozacak ve koruma dengesini ortadan kaldıracaktır. Kayaköy tarihi ve mimari özelliklerinden ötürü ’Kentsel ve 3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı’ statüsünde. Köyde bulunan 700...