03 / 05 / 2024

kayı kaçak bedeli geri alma

kayı kaçak bedeli geri alma

Elektrikte yüksek fatura krizinin arkasında ‘kayıp-kaçak’ oranlarını artırma oyunu olduğundan şüphe ediliyor. , EPDK ’da, şirketlerin verdiği elektriğin faturasını 2015’e sarkıtıp finans yaratmaya çalıştığı kuşkusu var

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Ahmet Aras, Yahşi'deki araziye kaçak yapı dikti iddiası!

CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2013 yılında belediyeden kiraladığı arsaya Bistro Bar yaptı. Aras, hukuksuz yapı kayıt belgesi çıkardı, araziye kaçak yapı dikti ve başkan olunca da üzerine çöktü

Antalya'da kaçak yapılara geçit yok!

Antalya'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, uydudan bakılıp yapı kayıt belgeleri incelenen ve sıkı saha denetimleriyle tespit edilen kaçak yapılardan 2 bin 100 tanesi yıkıldı.

İBB arazilerindeki kaçak yapılar için İBB Emlak Müdürlüğü'nden teklif!

İstanbul’da İBB’ye ait parseller üzerinde kaçak olarak yapılan ve imar barışından faydalanan binlerce yapı, tapusunu alamadı. Çünkü İBB’nin bakanlıktan “yapı kayıt belgesi” almış hak sahiplerine arazileri yasa çerçevesinde doğrudan satma girişimine, AKP-MHP grubundan izin çıkmadı.

Antalya Kaş'taki 7 kaçak yapı yıkıldı!

Antalya Kaş'ta yapı kayıt belgesi mevzuata aykırı alınan kaçak yapıların yıkım işlemleri yapıldı.

Yılmaz Özdil kaçak villadan 7.8 milyon kazanç sağladı iddiası!

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villa skandalı büyüyor. Özdil, yalan beyan vererek 19 bin 638 TL'ye villası için yapı kayıt belgesi aldı, böylece Özdil'in villadan 7.8 milyon kazanç sağladığı ileri sürüldü...

Kaçak yapı avı devam ediyor!

Antalya’da 187 bin 339 için Yapı Kayıt Belgesi alındı. Fakat yapılan denetimlerde 140 belge iptal edildi. Kaçak olarak tespit edildi edilen 778 tanesinin 64’ü yıkıldı...

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Seferihisar’daki kaçak restoran kaçak otel oldu!

Seferihisar'da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için 'yapı kayıt belgesi' iptal edilen restoranın bulunduğu kaçak bina butik otele çevrildi.

Karadeniz'de yine kaçak yapılar yükseliyor!

Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, kaçak binalar için verilen yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı söylüyor.

İmar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü?

2018 yılında çıkarılan İmar Barışı ile kaçak yapıların kayıt altına alınması planlandı. Peki imar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü, yoksa kaçak yapılaşmayı mı özendirdi?

kayı kaçak bedeli geri alma Haberi

kayı kaçak bedeli geri alma


Elektrikte yüksek fatura krizinin arkasında ‘kayıp-kaçak’ oranlarını artırma oyunu olduğundan şüphe ediliyor. 2014’ün son çeyreğinde sayaç okuma süreleri 2 aya uzarken, EPDK’da, şirketlerin verdiği elektriğin faturasını 2015’e sarkıtıp finans yaratmaya çalıştığı kuşkusu var


Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin, yılın son çeyreğinde sayaçları okumaması ya da okumayı geciktirerek yeni yıla sarkıtması üzerine patlak veren ‘şişkin fatura’ krizinin perde arkası ortaya çıkmaya başladı. Bazı dağıtım şirketlerinin, kayıp-kaçak oranlarının artırılması ve tarife üzerinden yeni finansman yaratmak için gerekçe oluşturmaya çalıştıkları yönünde kuşkular ortaya çıktı. Şirketlerin 2014’te sisteme verilen elektriğin geri dönüşünü ifade eden faturalamayı geciktirerek, 2014’e ilişkin kayıp kaçağı yüksek göstermeye, böylece tarife üzerinden ek finansman elde etmeye yöneldikleri şüphesi var. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dağıtım şirketlerinden sayaç okuma ve faturalandırmada yaşanan sıkıntıya...