05 / 05 / 2024

kayıhan hamamı restorasyon çalışmaları

kayıhan hamamı restorasyon çalışmaları

Reyhan ve Kayhan bölgesinde tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Kayhan’ın siluetini değiştirecek olan Kayıhan Hamamı restorasyon çalışmaları tamamlandı.

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Öcalan, Ömer Faruk Kayıhan ve Özgür Kapucu ortaklığında kuruldu.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Talha Yapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Talha Yapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kayıhan Balaban tarafından kuruldu.

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Gaziantep Mecidiye Han tamamlanıyor!

Gaziantep’in kültürel değerlerinin yansıması olacak olan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

kayıhan hamamı restorasyon çalışmaları Haberi

kayıhan hamamı restorasyon çalışmaları

Mülkiyeti kime ait olursa kent ziynetlerini Bursa’ya kazandırmak için bugüne kadar satın alma, tahsis ve kullanım hakkı gibi farklı metotlara başvuran Büyükşehir Belediyesi’nin mülk sahiplerinden kiralama yoluyla aldığı tarihi hamam, restore edilerek harabe görünümünden kurtuldu. Tarihi yapıyı çevreleyen iş yerleri kamulaştırılarak kaldırılırken, cepheleri aslına uygun hale getirilen Kayıhan Hamamı, bölgeye ayrı bir değer kattı.


Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi hamamda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sultan ll. Murat döneminde yaptırılan yaklaşık 600 yıllık hamamın zaman içinde harabe haline geldiğini dile getirdi. Ecdat yadigarı bu eseri ilk günkü ihtişamına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Altepe, yaklaşık bin 400 metrekare alan üzerine kurulu binanın kuzeye bakan cephesindeki 5 bina ile doğuya bakan cephesindeki 2 binanın kamulaştırılarak kaldırıldığını ifade etti. Başkan Altepe,...