03 / 05 / 2024

kayseri Ağırnas restorasyon

kayseri Ağırnas restorasyon

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalar tamamlanan tarihi Atlas Sinemasının kapılarını açacağını belirtti.

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Kayseri'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'nde, başta Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas olmak üzere pek çok mahallede bulunan tarihi taş evler hala ayakta duruyor.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Tarihi Tuz Hanı'nda inşaat hızlandı!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tuz Hanında çalışmalar sürüyor.

Antalya Muratpaşa'da restorasyon başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Türkiye'de en fazla vakıf mülkünün Antalya'da bulunduğunu belirterek, "Antalya turizmin başkenti ama aynı zamanda bir vakıf şehri. Neredeyse tamamına yakını Muratpaşa vakfına ait." dedi.

Kayseri'de yatırımcılara ucuz arsa fırsatı!

Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç otomotiv sektöründe yatırım yapmak isteyenlere, Kayseri'de ucuz arsa fırsatı olduğunu açıkladı. 

Kayseri Aşiyan ve Hasbahçe Villaları tanıtıldı!

Ödül İnşaat tarafından hayata geçirilen Aşiyan ve Hasbahçe Villaları'nın lanman toplantısı gerçekleşti. Kayseri'nin Altınoluk ilçesinde yükselecek projelerin örnek daireleri tanıtılacak.

kayseri Ağırnas restorasyon Haberi

kayseri Ağırnas restorasyon

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'ndeki tarihi doku gün yüzüne çıkarılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kayseri şehir merkezine yaklaşık 34 kilometre uzaklıkta bulunan Ağırnas Mahallesi, taş evler, yer altı şehri, bezirhane, kilise, Mimar Sinan'ın doğduğu ev gibi pek çok değerli esere de ev sahipliği yapıyor.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'ndeki mahalleler arasında yer alan Ağırnas, son dönemlerde şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Bir zamanlar Rum ve Türk nüfusun iç içe yaşadığı Kayseri Ağırnas'ı özellikle Mimar Sinan'ın doğduğu evi görmek isteyenler ziyaret ediyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, belediye sınırları içinde yer alan Ağırnas'ın tarihi mahallelerden biri olduğunu dile...