02 / 05 / 2024

kayseri engir gölü yapılaşma

kayseri engir gölü yapılaşma

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılışa hazır!

Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Yerleşkesi içinde yapımı tamamlanan ve yarın resmi açılışı gerçekleştirilecek olan müze ve kütüphanede Kayseri'deki gazetecilerle bir araya geldi.

Kayseri Yamula Baraj Gölü cazibe merkezi oluyor!

Kocasinan Belediyesi Kayseri’de sosyal hayatı renklendirmek adına emin adımlarla ilerliyor. Şehri sahil kentine çeviren Yamula Baraj Gölü’nün etrafında Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar artarak devam ediyor.

Kayseri Abdullah Gül Müzesi 24 Temmuz'da açılacak!

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetlerinin ilk başbakanı Abdullah Gül'ün hayatının anlatılacağı ve kişisel eşyalarının sergileneceği müzenin açılışı 24 Temmuz'da Gül'ün memleketi Kayseri'de yapılacak.

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'ne en iyi proje ödülü!

YDA Group'un inşa ettiği 1583 yataklı "Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü" projesi uluslararası ödüle layık görüldü. Proje, EMEA Finance Awards 2015'te "En İyi PPP Projesi" ödülünü kazandı.

Abdullah Gül Sahabiye dönüşüm projesi için oy kullandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Gül, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uygulanması planlanan 3 ayrı projenin maketlerini inceledi ve Başkan Çelik'ten projeler hakkında bilgiler aldı.

Van Gölü Ekspresi 5 ay sonra yeniden seferlere başladı!

Tatvan-Muş-Bingöl-Ankara arası tren seferleri, beş ay aradan sonra yeniden başladı. Tatvan-Muş-Bingöl (Kale)-Genç-Elazığ-Malatya-Sivas ve Kayseri güzergâhından Ankara’ya sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Muş-Tatvan arasındaki demir yolu yenileme çalışmaları

Kayseri Gül Park açıldı!

Hızını, çalışmalarını, gayretini daha da artıran Kocasinan Belediyesi Kayseri'ye çok farklı ve fonksiyonel Gül gibi bir park açtı, açılışa; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de katıldı...

Kayseri Gül Park açılıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’ye renk katacak, bir ilk olacak 22 bin metrekare büyüklüğünde, 2,3 milyon liraya mal olan Gül Park’ı 17 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 15’te hizmete açacaklarını söyledi.

Kayseri Kocasinan Gül Park ne zaman açılacak?

Farklı, İlk ve Yeni hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Kocasinan Belediyesi yine, yeni ve prestij bir proje olan Gül Park’ı açıyor.

Kayseri Bünyan'da Gül Park Spor Kompleksi yarın açılacak!

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Güllüce mahallesinde yapımı tamamlanan “Gül Park Spor Kompleksi ve Çocuk Oyun Parkı’nın 5 Ekim Pazartesi saat 12.00’de düzenlenen törenle hizmete açılacağını söyledi.

Abdullah Gül Üniversitesi'ndeki binanın yerine öğrenci yurdu yapılacak!

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı; Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nde yer alan mevcut binayı yıktırıp yerine lisanüstü öğrenci yurdu yapım işini 16 Şubat 2015 tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Abdullah Gül, tarihi Kayseri Mahallesi'ni gezdi!

Memleketi Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tarihi 'Kayseri Mahallesi'ni gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı...

kayseri engir gölü yapılaşma Haberi

kayseri engir gölü yapılaşma

Kayseri'de yer alan Engir Gölü çevresi için yapılaşma yasağı kararı alındı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Engir Gölü sazlıklarında "Kesin Korunacak Hassas Alan" ve "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak çevre düzeni ve nazım imar planı yapılmasına yönelik raporu onayladı.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ali Süslü, mecliste yaptığı konuşmada "Engir Gölü, daha önce doğal sit alanıydı. Şu an Kesin Korunacak Hassas Alan ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak ayrılmış durumda. Bu alanda herhangi bir yapılaşma, doğal yapının bozulması, hafriyat alınması, maden ocağı gibi hususlara sınırlama getirilmiştir." ifadelerine yer verdi. 

Yaklaşık 40 hektarlık alana sahip Engir Gölü'nde, Türkiye'nin en büyük balıkçılı olan gri balıkçıl, alaca balıkçıl ve erguvani balıkçı gibi 140...