05 / 05 / 2024

Kayseri Evleri restorasyon

Kayseri Evleri restorasyon

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek ayağa kaldırılan ve şehrin sosyal kültürel hayatına kazandırılan tarihi Kayseri Evleri'nin eski ve yeni hali, yapılan işin güzelliğini bir kez daha ortaya koyuyor...

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1.Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Vadi Evleri projesinin 1. Etap ihalesinin kazananı belli oldu. Emlak Konut GYO ve Güryapı Restorasyon arasında 725 milyon 61 bin TL'lik sözleşme imzalandı. 

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Kayseri Tavukçu Mahallesi’ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kadim geçmişe ve zengin mimariye sahip Kayseri’de sivil mimarinin ayağa kaldırılarak kentin hizmetine sunulması için kararlılık gösteriyor. 

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı çöktü!

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı restorasyon yapılması sonudunda çöktü ve 2 işçi yaralandı. Polis olayla ilgili incelemelerde bulundu. 

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Kayseri Evleri restorasyon Haberi

Kayseri Evleri restorasyon


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek ayağa kaldırılan ve şehrin sosyal kültürel hayatına kazandırılan tarihi Kayseri Evleri'nin eski ve yeni hali, yapılan işin güzelliğini bir kez daha ortaya koyuyor.


Yıkık virane görünümünün yanısıra metruk haliyle bit pazarına dönüşen mekanlar, şimdi pırıl pırıl bir sosyal tesis ve butik otele kucak açmanın hazzını yaşıyor.


Sözün özü; geçmişten geleceğe uzanan bir köprü olacak Kayseri Mahallesi'nin eski ve yeni halini yansıtan bu fotoğraf kareleri çok şey anlatıyor.



Kayseri...