06 / 05 / 2024

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi nerede

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi nerede

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Kayseri Melikgazi'de hayata geçirilen Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi 13 Kasım'da açılacak...

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kültür Yolu projesiyle Erzurum Kalesi gün yüzüne çıkacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi’ni yerinde inceledi. Projenin uygulandığı inşaat alanını gezen Başkan Sekmen, mühendis ve mimarlardan projeyle ilgili brifing aldı.

Erzurum Kültür Yolu Projesi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyeleri, Erzurum Kalesi ve çevresindeki Kültür Yolu Projesi, Palandöken A.Ş. ve Palandöken Kayak Merkezi’ni gezdi.

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Kayseri Kale İçi Kültür Merkezi projesinde sona yaklaşıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanılan ’Kale İçi Kültür Merkezi’ projesinde çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

Kayseri Hunat Hatun Kültür Merkezi 8 asır sonra hizmette!

1. Alaeddin Keykubat'ın eşi Hunat Hatun tarafından yaptırılan ve o dönemin üniversitesi olarak kullanılan Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi 8 asır aradan sonra yeniden eğitime hizmet veriyor.

Kayseri Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat öztürk, ilçelerine böylesine önemli ve anlamlı bir merkezi kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

Yahyalı Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi’nde çalışmalar başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Yahyalı’ya yaptırılacak olan ‘Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katılım sağladı.

Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli 21 Kasım'da atılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte sınırlarına dahil olan ilçelerde başlattığı yatırım hamlesi tüm hızıyla sürüyor. Yahyalı'da kültür merkezinin temeli 21 Kasım Cuma günü atılacak.

Kayseri Kültür Yolu projesinde çalışmalar sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Müzesi'nden başlayarak Kayseri Mahallesi'nde sona erecek olan Kültür Yolu projesi ile Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi açıldı!

Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi coşkulu bir kalabalığın katılımı ile dualarla açıldı. Nevşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği açılışa Kırşehir, Ankara, Aksaray, Kayseri, Niğde, Samsun, Şanlıurfa ve Sivas’tan da çok sayıda katılım oldu...

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi nerede Haberi

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi nerede

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi, 2013 yılında başlayan restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından halka tanıtıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, içerisinde arkeoloji müzesinin yanı sıra kütüphane, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, sanatçılar sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanlarının bulunduğu Kayseri Kalesi'nin tanıtım töreni, Cumhuriyet Meydanına bakan büyük kapı önünde yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konseriyle başlayan törende, Orta Asya'dan Anadolu'ya Türk tarihi boyunca Türk askerlerini simgeleyen atlı ve yaya birlikler marşlar eşliğinde kaleye giriş yaptı.

Tanıtım töreninde açıklama yapan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, geçmişi çok eskiye dayanan kalenin restorasyonunu tamamladıklarını ve kentin turizmine kazandırdıklarını belirtti.

Kayseri'nin 6 bin senelik  kadim bir tarihe sahip olduğunu, bu kadim kentin tarihi değerlerini...