12 / 05 / 2024

kayseri kalesi sanat merkezi

kayseri kalesi sanat merkezi

Kayseri kent merkezi ile bütünleşen ve şehrin 2 bin yıllık tarihine tanıklık eden kale, Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı projeyle kentin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin merkezi olmaya hazırlanıyor...

Kayseri'nin İkinci Bilim Sanat Merkezinde inşaat çalışmaları tam gaz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada inşaatı hızla süren ikinci bilim sanat merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini müjdeledi...

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarihi Kayseri Kalesi Ekim ayında hizmete açılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi, Başkan Büyükkılıç tarafından tanıtılacak

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Sahabiye'de dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kayseri Kalesi, Camii Kebir bölgesindeki dönüşüm projesi, Hava İkmal Şehir Parkı projesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kayseri Kalesi cazibe merkezi olacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 40 milyon TL’lik yatırımla Kayseri Kalesi’nin yeni cazibe merkezlerinden birisi haline getirileceğini dile getirdi.

Kayseri İldem Park AVM açıldı!

Kayseri İldem Park AVM, ünlü sanatçı Mustafa Ceceli konseriyle açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de AVM'nin açılışına katıldı.

Kayseri Köşk'e sosyal yaşam merkezi müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Köşk ilçesine kazandıracağı beş yıldızlı sosyal yaşam merkezinin temelini yarın atacak. Sosyal tesiste yüzme havuzu, fitness salonu, sanat ve mesleki eğitim için derslikler yer alacak.

Kayseri Kalesi 40 milyon liraya restore edilecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Kalesi restorasyon çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi ve ilk harcı koyarak restorasyon çalışmasını başlattı.

Kayseri Kalesi'ne 40 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Kayseri Kalesi 18.7 milyon TL'ye restore edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kalesi'nin restorasyonu işi için 18 milyon 708 bin TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıktı. İhaleye 21 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Bitlis Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı!

Bitlis Kalesi'nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsen Baş başkanlığında 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

kayseri kalesi sanat merkezi Haberi

kayseri kalesi sanat merkezi



Yapımına Roma İmparatoru 3. Gordion döneminde başlanılan ve Bizans döneminin yanı sıra Selçuklu izleri de taşıyan kale ve surları, Orta Anadolu'nun önemli ticaret yolları üzerinde bulunan kenti koruma görevi üstlendi.


1950'li yıllarda sebze hali olarak da kullanılan kale, daha sonra iç kısmına yapılan küçük dükkanlarla esnafa tahsis edilerek kentin ticari hayatına kazandırıldı.


Kayseri kent merkezi ile bütünleşen ve şehrin 2 bin yıllık tarihine tanıklık eden kale, Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı projeyle kentin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin merkezi olmaya hazırlanıyor.


Proje çerçevesinde kalenin içinde bulunan esnaf Hunat Çarşısı'na taşınırken, dükkanların da yıkım çalışmasına başlandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesi için başlattıkları çalışmaların hızlandığını,  projenin hayata geçirilebilmesi için ilk etapta kale içerisine yapılan betonarme binaların yıkıldığını söyledi.


Özhaseki, kalenin tarihi...