28 / 04 / 2024

Kayseri'nin İkinci Bilim Sanat Merkezinde inşaat çalışmaları tam gaz!

Kayseri'nin İkinci Bilim Sanat Merkezinde inşaat çalışmaları tam gaz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada inşaatı hızla süren ikinci bilim sanat merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini müjdeledi...




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada inşaatı son sürat süren ikinci bilim sanat merkezinin en kısa zamanda hizmete gireceğini açıkladı.

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Büyükkılıç, Kartal Kavşağı'nda hayırsever Murat Kantarcı tarafından yaptırılan merkezin inşaatında incelemeler yaparak, Kantarcı'dan bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kantarcı, merkezin yapılacağı yerin tahsisi için emek veren Büyükkılıç'a teşekkürlerini sunarak, "Merkezin böyle güzel bir yerde yapılması çok önemliydi. Emeği için teşekkür ediyorum. Bilim sanat merkezleri yetenekli ve zeki öğrencilerin heba olmaması için çok önemli. Böyle bir okulu yaptırma imkanı verildiği için herkese teşekkür ederim." dedi.

Başkan Büyükkılıç da Kantarcı'nın hayırseverler şehri Kayseri’nin en güzel kanıtlarından birini daha ortaya çıkardığını dile getirerek, Kantarcı ve ailesine teşekkürlerini sundu.

Bilim sanat merkezinin ulaşım rahatlığı olan bir bölgede bulunduğunu dile getiren Büyükkılıç, şöyle konuştu:

"Merkez, 5 bin 300 metrekare büyüklüğünde bir alana yapılıyor. En kısa sürede tamamlanacak. İlk bilim merkezi, hayırseverimiz Çetin Şen tarafından yapılmıştı. Kendisine teşekkür ediyorum. Burasının da kapasitesinin şimdiden dolduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla üçüncü bir bilim sanat merkezi de gerekiyor."

Bilim sanat merkezinin karşısındaki Hava İkmal Bakım Merkezi’nin Millet Bahçesi olması için 10 Haziran tarihinde ihale yapılacağını da dile getiren Başkan Büyükkılıç, bölgenin sosyal, eğitim ve bilim yönünden bir merkez olacağını da sözlerine ekledi.

 

Kayseri Millet Bahçesi'nin ihalesi 10 Haziran'da!


Geri Dön