27 / 04 / 2024

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. TOKİ uzmanı Taşdemir, Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.



Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep'te inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.  TOKİ  uzmanı Taşdemir, Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Gaziantep Nurdağı ve İslahiye'de TOKİ tarafından radye temel ve tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı olarak yapılan konutlarda son aşamaya gelindi.

TOKİ uzmanı Fatih Taşdemir, "Nurdağı'nda 3 farklı etapta 2509 adet, İslahiye'de 8 farklı etapta 4531 adet olmak üzere toplam 7040 konutun inşaatı devam etmekte. Yüzlerce konut tamamlanma aşamasında" dedi.

'DEVLETİMİZ HEP YANIMIZDA OLDU'

Sabah'ın haberine göre, Ahmet Doğan (Emekli- Nurdağı): Devletimiz ilk andan itibaren yanımızda oldu. Cumhurbaşkanımız hep gelip gitti, bizimle ilgilendi. Evler de kısa sürede yükseldi. Anahtarlarımızı da inşallah Cumhurbaşkanımız teslim eder" dedi.

Gazi Murat Gökkaya: Çok sayıda şehir harap olmasına rağmen yaralar kısa sürede sarıldı. Kalıcı evlerin teslim aşamasına gelmesinden mutluyuz" diye ifade etti.

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!

DEPREM KONUTLARI TESLİME HAZIR

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı 17 blok ve 399 dairenin yer aldığı site teslime hazır.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre geçtiğimiz mart ayında temelleri atılmış olan, Değirmencik Mahallesi'ndeki deprem konutlarının yapım çalışmaları sona geldi.

Aktarılan detaylara göre 12 Nisan 2023 tarihinde örnek dairesi tamamlanmış olan söz konusu proje kapsamında 17 blokun iç ve dış işlemleri de tamamlandı.

Söz konusu konutlarda kapı, pencere, mutfak ve tuvalet ürünlerini takan ekipler, bina içlerinde de  asansörden merpen korkuluklarına kadar tüm işlemleri kullanıma hazırladı.

Yüzde 30'luk bölümünü yeşil alanın oluşturduğu söz konusu sitede, fitness salonu, çocuk oyun parkı, spor aletleri, basketbol sahası,  yürüyüş yolları gibi alanların da yapım çalışmaları tamamlandı.

Mudanya Belediyesi'nden satılık 22 arsa!

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!


Geri Dön