04 / 05 / 2024

Kayseri kent mezarlığı yenileme çalışmaları

Kayseri kent mezarlığı yenileme çalışmaları

KAYSERİ’de 850 bin metrekarelik alanda bulunan 85 bin mezarın bulunduğu kent mezarlığı, yeniden yapılandırma projesi kapsamında 8 milyon TL’lik harcama ile yeniden düzenlenecek.

Kayseri'ye iki tramvay hattı geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kent genelinde ulaşım yatırımlarına hızla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirdeki tramvay hattı çalışmalarını denetledi. 

Kayseri'nin çehresi yeni yatırımlarla değişecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın kent merkezi ve ilçelerde yapacağı projeler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla masaya yatırıldı.

Antalya Kurşunlu Cami tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı projesini tamamladı.

Kayseri'de yatırımlar hız kesmeyecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent merkezinde belediye tarihinin en yoğun yatırımlarını yaparken ilçelere yatırımda da hız kesmediklerini söyledi. Çelik, Sarız’a ise kapalı semt pazarı yapılacağını söyledi.

Kayseri'de kentsel dönüşüm halkın rızasına uygun yapılıyor!

Kent genelinde gerçekleştiren kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşüm çalışamalarını vatandaşların rızasına uygun bir şekilde yaptıklarını ifade etti...

Kayseri Büyükşehir'den yeni cami!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şehir Mezarlığı içerisine inşa edilen cami inşaatında incelemeler yaptı.

Kayseri'ye 7.2 milyonluk köprü!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin en önemli alternatif yollarından birisi olacak olan Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nın tamamlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Kent Mezarlığı’na modern hizmet binası!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerini yürütmek için Kent Mezarlığı’nda hayata geçirdiği yeni hizmet binası tamamlandı.

Kocaeli Kent Mezarlığı yeni binasına kavuşuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent mezarlığı binasının kaba inşaatını tamamladı.

Kayseri Köşk Sosyal Yaşam Merkezi'nin inşaatı başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kentte hayata geçirilen yatırımları yakından takip ediyor. Başkan Çelik bu kapsamda Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin türbesi, mezarlık ve çevresinde yapılan çalışmaları inceledi.

Kayseri'nin ilçelerine rekor yatırım!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı açıklamada kent merkezindeki konforu ilçelere de taşımak için her alanda büyük yatırımlar yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Kayseri Keykubat Parkı 1 milyon metrekare alanda yükselecek!

Yaptığı yatırımlarla Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şeker Mahallesi'ne yapacağı Keykubat Kent Ormanı'na başlamadan bir ödül daha aldı.

Kocaeli cenaze hizmetleri binası şekilleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi cenaze hizmetlerinin Kent Mezarlığı’nda sürdürülmesi için yeni bina inşa ediliyor. Cenaze hizmetlerinin yürütüleceği bina modern yapısıyla dikkat çekiyor.

Kayseri kent mezarlığı yenileme çalışmaları Haberi

Kayseri kent mezarlığı yenileme çalışmaları

KAYSERİ’de 850 bin metrekarelik alanda bulunan 85 bin mezarın bulunduğu kent mezarlığı, yeniden yapılandırma projesi kapsamında 8 milyon TL’lik harcama ile yeniden düzenlenecek.


Mezarlıktaki peysaj çalışmalarıyla toprak yollar tamamen doğal taşlarla, çiçek ve ağaçlarla donatılırken, mezarlık girişine cami, taziye evi, cep telefonu ve internetle bağlantılı mezarlık bilgi kiorskları, 20 dolaplık morg ve dışarıdan gelen cenaze sahiplerinin konaklayacağı misafirhane yapılacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 65 yıllık Asri mezarlığa alternatif olarak Kocasinan Erkilet Mahallesi Bülbülderesi Mevkii'nde 300 bin metrekarelik yeni mazarlık alanı oluşturduklarını söyledi. Halen kent merkezinde asri mezarlığın yanı sıra İldem, Erkilet, Ambar ve Argıncık’ta ve ilçelerde olmak üzere 103 bin mezar bulunduğunu belirten Çelik, şöyle dedi:

"Yeni düzenlemelerle mezarlıklarımızı, çicek ve ağaçlarla Türkiye’nin en büyük ve modern parklarına dönüştürerek, örnek hale...