29 / 04 / 2024

Kayseri kentsel yapısı

Kayseri kentsel yapısı

Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Hakan Mahiroğlu, Kayseri’nin günümüzdeki kentsel yapı mirasını özellikle Selçuklular döneminden miras aldığını ifade etti.

Fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki fark!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran şimdi de fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki farkı açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Ergün tarafından kuruldu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi!

Hafif ve agresif yapısıyla dikkat çeken RKS TNT 202 fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte RKS TNT 202 17 Ekim 2022 fiyat listesi....

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Komitesinin yapısı ve işleyişini yeniden değiştirdi

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle bütün kamuoyunun yakından etkilendiği tarımsal ürün ve gıda fiyatlarını izleyip değerlendiren Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin yapısı güncellendi.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 

Birden Kentsel Yapı Tasarım İnşaat Müşavirlik Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Birden Kentsel Yapı Tasarım İnşaat Müşavirlik Sanayi  Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli Deniz Şimşek tarafından kuruldu.

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Vadistanbul'un ortaklık yapısı değişti!

İstanbul’un en değerli kompleks projelerinden biri olan Vadistanbul’da lnvest İnşaat’ın dört şirketteki (Radisson Blu Hotel, Radisson Rezidans, Teknopark, Hastane) ortaklığı sonlandırıldı. Bundan sonraki süreçte Ortaklık yapısı Artaş - Evyap  Ortak Girişimi ile devam ediyor.

TOKİ Kayseri kentsel dönüşüm ofisi ve otel binası ihalesi 2 Mart'ta!

Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Çandır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Ofis ve Otel Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 2 Mart 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kayseri METALSAN İşyeri Yapı Kooperatifi'nden arsa satışıyla üyelerine destek!

Kayseri'de tasfiye süreci başlatan METALSAN Küçük Sanayi Sitesi İşyeri Yapı Kooperatifi, sattığı arsadan elde ettiği 465 bin TL'yi, salgın sebebiyle zor günler geçiren 372 üye esnafa dağıttı.

Kayseri kentsel yapısı Haberi

Kayseri kentsel yapısı

Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Hakan Mahiroğlu, Kayseri’nin günümüzdeki kentsel yapı mirasını özellikle Selçuklular döneminden miras aldığını ifade etti.


Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Kayseri Mimarisinin Dünü, Bugünü ve Yarını' adlı konferansta, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Hakan Mahiroğlu, Kayseri'nin geçmişteki mimari yapısının günümüze yansımalarını anlattı. Kayseri'nin bugün eğitim ve sağlık kenti şeklinde anılmasının tarihini Selçuklular dönemindeki yapılaşmaya bağlayan Mahiroğlu, “Selçuklular bir alana yerleşirken yapılanmada 3 farklı değişiklik gösterirler: Bizans şehir yapılanmasının çok az değiştirilerek kullanılması, Bizans şehir yapılanmasının fazla değiştirilerek kullanılması ve tamamıyla Türk inşası yapılan yerler. Anadolu'da Selçuklular döneminde az sayıda yeni şehrin çıkmış olması ilk iki tercihi ön plana çıkarmaktadır. Kayseri büyük değişiklikler yapılarak Bizans sit alanlarının kullanılması yönünde şehirleşme göstermiştir. “ dedi. Mahiroğlu,...