04 / 05 / 2024

Kayseri Keykubadiye Sarayındaki kazı çalışmaları ne zaman bitecek

Kayseri Keykubadiye Sarayındaki kazı çalışmaları ne zaman bitecek

Kayseri'de, Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından 1225'te yaptırılan Keykubadiye Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışması başlatıldı.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Kayseri'de 6.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Melikgazi İlçesi, Anbar Mahallesi'nde bulunan karma tek katlı fabrika binası ve üç katlı idari bina ve arsası vasfındaki taşınmazı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 6 milyon 713 bin 968 TL olarak belirlendi.

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Kayseri Sahabiye 1. Etap E VE A6 blokların yapım işi ihalesi 22 Ekim'de!

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısımda E VE A6 blokların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Kayseri Sahabiye 1. Etap A4ve A5 blokların yapım işi ihalesi 22 Ekim'de!

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısımda A4ve A5 blokların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Topkapı Sarayı’ndaki Emirgan Sütiş tahta sunta ile büyütüldü!

Topkapı Sarayı’ndaki, Emre Kocadağ’ın işlettiği ‘Emirgan Sütiş’ adlı restoranın bahçesi tahta sunta ile büyütüldü.

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Kayseri Sahabiye 1. Etap E ve A6 blokların yapım işi ihalesi 6 Ağustos'ta!

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısımda E ve A6 blokların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi 1. Etap 2. Kısım ihalesi 6 Ağustos'ta!

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısımda A4 ve A5 blokların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Koydaki yerleşkeye havuzlu vilların yapıldığı iddia edildi.  

Kayseri Keykubadiye Sarayındaki kazı çalışmaları ne zaman bitecek Haberi

Kayseri Keykubadiye Sarayındaki kazı çalışmaları ne zaman bitecek

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş, AA muhabirine, Keykubadiye'nin, Anadolu Selçuklu döneminin en önemli saraylarından biri olduğunu söyledi. Sarayın yerinin 1950'li yıllarda tespit edildiğini anlatan Baş, "Tespitinden sonra bazı çalışmalar yapılmış ama uzun soluklu olmamış. 1964'te rahmeti hocamız Prof. Dr. Oktay Aslanapa bir haftalık kazı sezonu geçirmiş, 1980'de Prof. Dr. Oluş Arık kazıya başlamış ama o da çok kısa süreli olmuş. Ondan sonraki süreçte de başka ilgilenen olmamış" dedi.Baş, bölgede saraya ait iki kalıntı bulunduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına burada kazı çalışmalarına başladıklarını kaydetti.Kaynaklarda sarayın 1225'te inşa edildiğine ilişkin bilgilerin yer aldığını belirten Baş, şöyle devam etti:"Ancak çok uzun süre ayakta kalamamış. Moğolların Anadolu'yu istila etmesiyle, burası...