27 / 04 / 2024

Marmaris Okluk'taki yazlık sarayın inşaatı tamamlandı!

Marmaris Okluk'taki yazlık sarayın inşaatı tamamlandı!

Marmaris Gökova Körfezi'nde inşa edilen Okluk Koyu'ndaki yazlık sarayın yapımı tamamlandı. Korkusuz Gazetesi köşe yazarlarından Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında söz konusu sarayı kaleme aldı.



Gökova'ya bağlı Okluk Koyu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaptırılan yazlık saray inşaatının tamamlandığı iddia edildi. Korkusuz Gazetesi köşe yazarlarından Can Ataklı, koyda inşa edilen yazlık sarayı kaleme aldı. İşte Ataklı'nın o yazısı…

Gökova körfezinin en muhteşem koyu olarak bilinen Okluk’taki sarayın tamamen bittiğini ve muhtemelen bu yaz kullanılmaya başlanacağını öğrendim.

Bu saray için yapılan harcamanın ne kadar olduğu tam bilinmiyor, ancak onlarca milyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor.

Bu koyda ilk Turgut Özal 255 metrekarelik iki katlı bir yapının onarımını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı sırasında iki yaz kullanmıştı.

Özal zamanında ancak bir misafirin kalabildiği “Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunun” önündeki Okluk Koyu da tüm doğal haliyle bırakılmıştı.

Zaten o sıralar Özal’ın danışmanı olan Can Pulak, bölgeye çivi bile çaktırmıyordu ki bu cumhurbaşkanı için de geçerliydi ve en güzeli Özal da böyle düşünüyordu.
Yazlık konut Özal’dan sonra hiç kullanılmadı.

Marmaris Okluk taki yazlık sarayın inşaatı tamamlandı!

Demirel Sezer ve Gül buraya bir kere bile gitmedi.

Sıra Erdoğan’a geldiğinde yazlık konut tekrar ele alındı.İki yıldır inşaatı süren ve artık bir mütevazı yazlık konuttan ziyade devasa bir turistik tesise dönen yazlık konut için bir rivayete göre 50 bin ağaç kesildi.
Çevresi kalın duvarlarla çevrilen ve yolları da çevre halkına, turistlere tamamen kapatılan “yazlık sarayın” önündeki Okluk Koyu da doğal halinden çıkarılıp, galiba Dubai’den esinlenerek yapay bir hilal biçimine sokuldu.

Dev yazlık tesiste iki helikopter pisti, tenis ve basketbol alanları ile üç havuz var.

Vatana millete hayırlı olsun…

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!


Geri Dön