28 / 04 / 2024

Rize'de 300 araçlık otoparkın inşaatı durdu!

Rize'de 300 araçlık otoparkın inşaatı durdu!

Rize'de Kasım ayında yapımına başlanılan 300 araçlık otoparkın inşaatı durduruldu. 20 metre uzunluğundaki beton kazıkların yetersiz olduğu için yüklenici firmalar işi bıraktı.



Rize merkezde yapımına başlanılan 300 araçlık otopark inşaatında bir süredir çalışmalar durmuş durumda. Yüklenici firmaların projede yapılacak değişiklikler gerekçesiyle işi bırakarak iş makinelerini çalışma alanından çekmiş durumda.


Rize Belediyesinin mega projelerinden biri olan proje yapımına Kasım-2016 ayında Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle başlanmıştı. Şehir merkezinde trafik ağırlığını hafifletmek amacıyla hazırlanan projede hafriyat sırasında çakılan 20 metre uzunluğundaki beton kazıkların yetersiz olduğu gerekçesiyle çalışmalar bir süredir durmuş durumda. 15 Temmuz sonrasında adı değiştirilen Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan yenileme çalışmalarının 2 etap halinde 2 yılda tamamlanacaktı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 9,5 milyon liraya yaptırılacak yeni meydan düzenleme çalışmalarında, projenin iki kademeli olarak gerçekleştirileceğini ve 2 yılda tamamlanacağı açıklanmıştı, 300 araçlık otopark Ortasında Rize'nin sembolü Atatürk heykelinin bulunduğu Cumhuriyet Meydanının ismi 15 Temmuz darbe girişimiyle değiştirilerek 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı adını almıştı. Meydanın altında 300 araçlık otopark olacaktı.Proje değişikliği ile otoparkın iki katlı olması düşünülüyor. Yapılacak otoparkın şehir merkezindeki araç trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağı söyleniyor.



Zümrüt Rize


Geri Dön