26 / 07 / 2024

kayseri konak restorasyonu

kayseri konak restorasyonu

Kayseri’de şehrin en önemli sivil mimari örneklerinden olan geleneksel Kayseri Evleri'nin yıkılıp kaybolmasının önüne geçilerek tarihi 'Kayseri Mahallesi' konsepti oluşturuldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmaları yerinde inceled

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Kayseri Büyükşehir'den iki restorasyon ihalesi!

Kayseri Tosun Mahallesi ve Tavukçu Mahallesi’nde yer alan iki konak Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Kayseri Kalesi'ne 40 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Dulkadiroğlu'nda konak restorasyonu sürüyor!

Dulkadiroğlu Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarma çalışmaları kapmasında başlattığı konak restorasyonunu sürdürüyor.

Kayseri Kalesi 18.7 milyon TL'ye restore edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kalesi'nin restorasyonu işi için 18 milyon 708 bin TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıktı. İhaleye 21 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi uyguladığı projelerle Kayseri tarihini geleceğe taşımaya devam ediyor. Restorasyonu yapılan Tarihi Kayseri Lisesi Milli Mücadele ve Eğitim Müzesine dönüştürüldü.

Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın restorasyonu bitti!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) turizme kazandırmak için satın alarak restorasyonunu tamamladığı Taraklı'daki Tarihi Fenerli Konak'ın açılışı yapıldı.

Erbil Kayseri Çarşısı'nın restorasyonu tamamlandı!

Üç yıldır devam eden tamir ve düzenleme çalışmaları neticesinde tarihi yapısına kavuşan Kayseri Çarşısı, daha fazla alışveriş müdavimini ve turisti ağırlayabilecek bir görünüme kavuştu.

Konak'ta tarihi bina restorasyonu başladı!

Konak Belediyesi'nce sürdürülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında Karataş'taki 150 yıllık tarihi bina restore edilerek, semt merkezi olarak bölge halkına hizmet verecek.

Kayseri Mahallesi restorasyonu tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek ayağa kaldırılan ve özel sektör eliyle konaklama tesisine dönüştürülen Kayseri Mahallesi, düzenlenen bir kokteyle tanıtıldı..

Kayseri'de belediyeden kiralık butik otel, sergi salonu, konak!

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Kayseri Mahallesi'nde kiralama ihalesi yapılacak. İhale ile 7 adet konak evi, 7 adet dükkan, sergi salonu, kafeterya ve restoran ile 20 odalı butik otel kiraya verilecek.

Antalya İbradı'da konak ve düğmeli evlerin restorasyonu için çalışma başlatıldı!

Antalya İbradı ilçesinde kentsel sit alanlarında bulunan 300'den fazla konak ve düğmeli evin onarımı için düğmeye basıldı. İbradı Kaymakamlığı tarafından 18 Eylül Perşembe günü konferans düzenlenecek...

Kayseri'de tarihi mahalle yeniden ayağa kaldırılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kayseri Mahallesi Projesi devam ediyor. Bir yandan tarihi konakların restorasyonu yapılırken bir yandan da projede yer alan tesislerle ilgili çalışmalar sürüyor...

kayseri konak restorasyonu Haberi

kayseri konak restorasyonu

Setenönü Mahallesi'ndeki eski Kayseri Evleri'nin restorasyonu ile oluşturulan Kayseri Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 7 konağın restorasyonu ile başlayan projenin bugün bir mahalleye dönüştüğünü belirterek, "Kayseri'nin sivil mimari alanındaki en güzel örneklerinden olan 7 konağın restorasyonu ile işe başladık. Ayakta kalan, son anda yakalayabildiğimiz bu eserleri restore ederek yıkılıp kaybolmalarının önüne geçtik. Ardından diğer bölümlerin ilavesi ile yüzyıl öncesinin Kayseri’sinden bir mahalle ortaya çıktı. Berberi, butik oteli, hamamı, mahalle bakkalıyla ve bizim eski atalarımızın büyüklerimizin yaşadığı konakların hayata kazandırılmasıyla çok güzel tarihi bir mekan oluştu" dedi.


Başkan Çelik, hem günümüz insanının hem de gelecek nesillerin, eski Kayseri Mahallesi'ndeki yaşantıyı burada görme imkanı bulacağını ve bu mahallenin de kültür yolunun en önemli...