15 / 05 / 2024

kayseri macaristan konsolosluğu

kayseri macaristan konsolosluğu

Kayseri' de Macaristan Fahri Konsolosluk Ofisi açıldı. Macaristan' ın Ankara Büyükelçisi Hovari: "Açılan bu konsoloslukla beraber iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum" dedi...

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! ABD’de çalışacak sözleşmeli personel alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosluğu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru tarihleri kesinleşti.

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Kayseri'de 10.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Kayseri Satış Memurluğu, Kayseri Melikgazi'de yer alan arsayı 10 milyon 275 bin 108 TL bedelle satışa çıkardı.

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Kayseri Uğurevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı, Uğurevler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında okul inşa ediliyor.

Selanik Başkonsolosluğu'ndan Atatürk evi açıklaması!

Selanik Başkonsolosluğu yaptığı açıklamada Atatürk Evi'nin yapılacak bakım nedeniyle 24-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında ziyarete kapalı olacağını duyurdu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...

Kayseri 4. Satış Memurluğu'ndan 9.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Kayseri 4. (Sulh Hukuk Mahkemesi) Satış Memurluğu, Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Pervane Mahallesi 5140 ada, 4 parselde yer alan arsayı 9 milyon 358 bin 225 TL'ye satıyor...

Ahşabın sürdürülebilir mimari üzerindeki etkisi!

The Circle, İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve In-Between Tasarım Platformu işbirliğiyle, kentsel sorunları Türkiye ve İsveç arasında diyalog oluşturulup konuşan Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar etkinlik serisi, ahşabın sürdürülebilir mimari üzerinde bulunan etkisi konuşuldu.

kayseri macaristan konsolosluğu Haberi

kayseri macaristan konsolosluğu


Bir iş merkezinde faaliyete geçirilen ofisin açılışında konuşan Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle son yıllarda gelişmekte olduğunu söyledi.


"Açılan bu konsoloslukla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum" diyen Hovari, "Osman Bey, zaten uzun zamandır iki ülke arasında dostluk kuruyordu. Bu görevi de en güzel şekilde yerine getireceğini biliyorum ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.


Fahri konsolos Osman Şahbaz ise Orta Avrupa'nın önemli ülkesi Macaristan ile Orta Anadolu'nun köklü bir kültüre ve tarihe sahip şehri Kayseri arasında kültürel, ticari, turizm ve akademik ilişkileri en üst seviyeye taşımak için çaba sarf edeceğini anlattı.


İki ülke arasındaki ilişkilerin kısa süre içinde geliştiğine dikkati çeken  Şahbaz, şöyle konuştu:


"Geçen temmuz ayında başlayan iletişim sayesinde ilişkiler inanılmaz derecede ilerledi. Şehirler kardeş oldu,...