01 / 05 / 2024

kayseri müteahhitler 2015

kayseri müteahhitler 2015

Müteahhitler, mesleklerinin Türkiye'deki algısının değişmesi için hukuki mevzuat istedi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aydın, müteahhitliğin hukuki mevzuata kavuşturulmasını istedi...

Müteahhitler yurtdışında 322 milyar dolarlık proje yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarınca 1972'den 2015 Kasım sonuna kadar 104 ülkede üstlenilen 8 bin 662 projenin toplam bedelinin 322 milyar dolara ulaştığını belirtti...

Türk Müteahhitler 9 ayda 15.3 milyar dolarlık iş yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2015 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İnşaat Sektörü Analizi'ni yayınladı. Rapora göre; 2015 yılının ilk 9 ayında, yurtdışında 15,3 milyar ABD dolarını bulan toplam 92 proje üstlenildi.

Sultanbeyli Müteahhitler Derneği'nin başkanı Erol Demir seçildi!

Sultanbeyli Müteahhitler ve Emlakcılar Derneği (SULMED) 22.10.2015 tarhinde yapılan Kurultayla başkanını Belirledi. Oyların tamamını alan Erol DEMİR Derneğin Başkanı seçildi.

Forum Kayseri Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Forum Kayseri hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Forum Kayseri Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Forum Kayseri bayramda kaça kadar açık? Forum Kayseri AVM bayramda kaçta açılacak?

Kaliteli müteahhitler inşaatta kaliteyi artırır!

Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, "Mudanya'ya kaliteli müteahhitler gelirse, inşaatların kalitesi artar, bu da daire fiyatlarını etkiler, daireleri daha değerli kılar. Terk edilmiş, yarım kalmış projeler tedirginlik yaratıyor" dedi.

Türk müteahhitler dünya ikincisi!

Türk müteahhitler, ülke dışı faaliyet gelirleri esas alınarak yapılan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde ikinci sıradaki yerini korudu.

Türk müteahhitler bu yıl da dünya ikincisi!

Türk müteahhitler, ülke dışı faaliyet gelirleri esas alınarak yapılan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde ikinci sıradaki yerini korudu. Listede 42 olan Türk müteahhit firma sayısı 43'e yükseldi.

Türk müteahhitler dünya ikincisi oldu!

Türk müteahhitler, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde ikinci sıradaki yerini korudu. Listede 42 olan Türk müteahhit firma sayısı ise 43'e yükseldi.

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?

Türk Müteahhitler 10 milyar dolarlık iş için İran'a gidecek!

2013’te Türk müteahhitlerin yurtdışındaki toplam iş büyüklüğünün 33 milyar dolara yakın olduğunu hatırlatan Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, bu sene için gidişatın 16-18 milyar dolara işaret ettiğini söylüyor.

Türk müteahhitler yurtdışında 69 proje üstlendi!

Taahhüt işlerinde dünya ikincisi Türk müteahhitler, yılın ilk 6 ayında yurtdışında 8,2 milyar dolarlık 69 proje üstlendi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: Konut piyasası 2015'te canlı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 2015 yılı ikinci çeyrek analizini açıkladı. Raporda, inşaat sektöründe üretimin 2014 ikinci yarısından itibaren önemli ölçüde hız kestiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Selahattin Keten: Ehil olmayan müteahhitler sektöre zarar veriyor!

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

kayseri müteahhitler 2015 Haberi

kayseri müteahhitler 2015

İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aydın, müteahhitliğin hukuki mevzuata kavuşturulmasını istedi. Aydın, Türkiye'de son verilere göre 272 binden fazla kayıtlı müteahhit bulunduğunu, bu rakamın Avrupa ülkelerine kıyasla çok fazla olduğunu belirtti. 


ÖNÜNE GELEN YAPABİLİYOR 

"Müteahhitlik altın yumurtlayan bir tavuk gibi görülüyor" diyen Aydın, şöyle konuştu: "Her önüne gelenin yaptığı bir meslek iyiye gidebilir mi? Bir mesleğin yasası, tanımı, ticarette, kanunda adı yoksa, bazen yüklenici, bazen yapımcı diye gelişigüzel adlandınlıyorsa, kriteri yoksa bu mesleğin geleceği görülemez. Berber dükkânı açmak için kalfalık, ustalık gibi istenen belgeler var. Ancak bizim için istenen hiçbir kriter yok." Aydın, Türkiye'de kayıtlı müteahhitlerin yaklaşık 100 bininin meslek etiği ve yeterlilik acısından uygun olmadığını savundu. Almanya'da 2 bin 700 müteahhit varken sadece Kayseri'de kayıtlı 5 bin...