16 / 05 / 2024

kayseri müzeleri

kayseri müzeleri

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Kayseri Melikgazi'de dönüşümün temeli 26 Mayıs'ta atılacak!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi ve Uygulaması hayata geçiyor. Dönüşümün temeli 26 Mayıs'ta atılacak.

Kayseri Anbar Kentsel Dönüşüm Konutları'nın temeli yarın atılacak!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi ve Uygulaması kapsamında Anbar bölgesinde inşa edilecek 260 konutun temeli yarın atılacak. Sosyal konutlar 8 bloktan oluşuyor.

Kayseri Akkışla'ya 23 milyonluk yatırım!

İlçelere yaptıkları yatırımları anlatan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Akkışla’ya yaptıkları yatırımın 23 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm 2018'de bitecek!

Kayseri Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeşilyurt, Mimarsinan ve Sakarya Mahalleleri de dönüşüm alanı içerisinde. Projenin 2018 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Kayseri Palas Gençlik Merkezi'nin tanıtımı gerçekleşti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi’nde hayata geçirdiği Palas Kadın ve Gençlik Merkezi’nin tanıtımı gerçekleşti.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri Hacılar 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Bin 150 konut ve 50 işyeri yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında 25 konut yıkılacak.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm inşaatı başlıyor!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Küçükali Mahallesi'nde 158 daire ile 6 dükkanlık kentsel dönüşüm işaatı başlıyor.

kayseri müzeleri Haberi

kayseri müzeleri

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sazlığın Yeşilhisar ilçesinde sınırlarındaki bölümünde  kurulan Müze'nin açılışında yaptığı konuşmada, Sultan Sazlığı'nın ülkemizdeki milli parklar içerisinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi.


Bölgede 301 kuş türünün yaşadığının tespit edilebildiğini anlatan Düzgün, Sazlığın, kuş türlerine meraklı gözlemciler ve bilim insanlarınca takibe alındığını belirtti.


Düzgün, Sultan Sazlığı'na doğaseverlerin ilgisinin her geçen gün arttığına işaret ederek, şöyle devam etti:


"Gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bölgede her yıl yeni düzenlemeler yapılıyor. Sultan Sazlığı Milli Parkı içerisinde yürüyüş parkurları, kuş gözlem kuleleri ve kulübelerin sayısı arttı. Ziyaretçilerin beğenisine sunulan Kuş Müzesi ise hem teknolojik imkanlarla donatıldı hem de görsel bir ziyafet sunuldu. Doğaya ve canlıya saygının bir gereği olarak avlanan kuşların içini doldurmak yerine kuş türlerinin çeşitli malzemelerden yapılan birebir kopyası sergileniyor. Kuş...