29 / 04 / 2024

kayseri osb elektrik üretimi

kayseri osb elektrik üretimi

Kayseri OSB'de 600 bin metrekarelik alana kurulacak 16 megavatlık güneş enerjisi santraliyle bölgeye ait arıtma tesisi, su deposu, sulama ve aydınlatma için kullanılan elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanacak...

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

Türkiye Kızılayı'ndan Kayseri'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kayseri Sümer Mahallesi, 5465 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde natamam halde bulunan binaya ait mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin ve ihale dokümanlarının güncel imar durumuna göre hazırlanması işini ihale ediyor.

Kayseri Sağlık OSB için Mustafa Varank'tan talimat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın gündeme getirdiği Sağlık OSB için Mustafa Varank, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na talimat verdi...

Memduh Büyükkılıç'tan Kayseri'ye Sağlık OSB önerisi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin sanayisi ve ekonomisi için çok önemli bir projeyi müjdeledi. 

Kayseri'ye sağlık OSB kurulacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'ye bir Sağlık OSB kurulması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

23 yeni OSB geliyor! Yatırımların önü açıldı!

İstihdam deposu OSB'lerde elektrik üretiminin önü açıldı. Geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri de kurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

OSB Uygulama Yönetmeliği sanayicileri rahatlatacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle bürokrasinin azaltıldığını, buralarda geri dönüşüm tesisi kurulabilmesine ve elektrik üretilebilmesine imkan sağlandığını dile getirdi.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Kayseri Mimarsinan OSB'ye 20 milyon liralık yatırım!

Kayseri'de yer alan Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'ne bu yıl 20 milyon TL'lik yatırım bütçesi ayrıldı.

Şanlıurfa ilçelerinde OSB kurma çalışmaları TBMM gündeminde!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik sorununun çözümüne, yatırımcıların desteklenmesine ve ilçelerde ticaret odası ve OSB kurma çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Özyavuz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

kayseri osb elektrik üretimi Haberi

kayseri osb elektrik üretimi


Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 600 bin metrekarelik alana kurulacak 16 megavatlık güneş enerjisi santraliyle OSB'ye ait arıtma tesisi, su deposu, sulama ve aydınlatma için ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi karşılanacak.


Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada OSB'ye ait birimlerin ihtiyacını karşılamak için bölgeye Türkiye'nin en büyük güneş tarlasını kurduklarını söyledi.


Güneş enerjisi santralinin normalde çok maliyetli bir yatırım olduğunu ifade eden Hasyüncü, bu konuda teknik elemanlarla birlikte birçok ülkede yatırım maliyeti, üretimi, kaç yılda kendini amorti edeceği gibi konuları araştırdıklarını ifade etti.


Araştırma sonrasında santrali kuracak firmayla ciddi bir pazarlık yaptıklarını dile getiren Hasyüncü, şunları kaydetti:


"Görüşmeye gelen firma yetkililerine çok büyük bir tarla kuracağımızı ve bunun Türkiye'de model olacağını söyledik. Firma yetkilileri de Kayseri OSB'ye yapacakları santralin...