27 / 04 / 2024

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.



Türkiye'de önemli üretim merkezlerinden Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda girişimci, arsa tahsisi için sıraya girdi.

Yaklaşık 22 milyon metrekare alanda 1500 fabrikanın faaliyetlerine devam eden Kayseri OSB'de yeni yatırım yapmak veya faaliyet alanlarını genişletmek isteyen girişimciler, bölgede yeni arsa tahsisleri yapılmasını bekliyor.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, AA muhabirine, 1973 yılında kurulan OSB'de şu anda 100 bin civarında işçinin istihdam edildiğini ifade etti.

Kayserinin önemli bir sanayi kültürü olduğunu söyleyen Yalçın, "Bölgemizde ana üretim sektörlerinden 1'incisi mobilya, 2'ncisi çelik kapı, 3'üncüsü elektrikli ev aletleri. Sanayi kenti olmasından dolayı Kayseri'nin ihracatı ithalatının 2 katı durumunda." şeklinde konuştu.

 Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

GİRİŞİMCİLER SABIRSIZLIKLA ARSA TALEP EDİYORLAR

Yalçın, arsa kalmadığı için yatırımcıların ilgisine cevap veremediklerini ancak talebin halen devam ettiğini belirtti.

Şu andaki bölgemizde yeni yatırım yapacak yer olmadığını belirten Yalçın, "Sanayicilerimize arsa tahsisi yapmak konusunda zorlanıyoruz" dedi.

"Arsamız yok, sınırlarımız doldu" diye ifade eden Yalçın "Yeni yatırımcılarımız sanayi şehri Kayseri'de üretim, yatırım, istihdam, ihracat yapmak istiyorlar ama arsamızın olmaması sebebiyle bu söylediklerini gerçekleştiremiyorlar" diye kaydetti.

90 sanayicinin fabrika yapmak için arsa beklediğine dikkati çeken Yalçın şunları söyledi: "Kendileri sabırsızlıkla arsa talep ediyor. Bizler de OSB yönetim kurulu ve başkanı olarak gayret gösteriyoruz."

 Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

FİYATLAR ÇOK YÜKSELDİ

İlgili kurumlardan arsa tahsisi konusunda destek beklediklerini söyleyen Yalçın, arsa sıkıntısı sebebiyle mevcut fabrika kiralarında fahiş artışlar yaşandığına dikkati çekti.

Bu durumun üreticiyi sıkıntıya soktuğuna vurgu yapan Yalçın, "Arsa tahsisi olmadığı, yeni arsalar açılmadığı sürece kira fiyatları yükselecektir. Bu da otomatikman sanayicimize, üretime, istihdama, ihracata ket vurmaktadır. OSB yönetimi olarak arsa tahsisi yapılarak bu fiyatlardaki köpüğün gitmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yalova Belediyesi'nden satılık imarlı arsa! 

Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

O ildeki 2 adet  TOKİ  konutu satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 


Geri Dön