27 / 04 / 2024

Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

Son zamanlarda konut fiyatları artmaya devam ediyor. Gözler konut piyasına çevrilirken, devlet 65 il için konut müjdesi verdi.



Artan konut fiyatları gündemden düşmüyor. Ev fiyatları fahiş şekilde yükselirken UYAP üstünden yapılan açıklamalara göre ihale usulü ev satışları başlıyor.

65 İL İÇİN KONUT MÜJDESİ GELDİ!

Haberport'ta yer alan habere göre; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak illerinde satış yapılacak. Aynı zamanda devlet tarafından ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara özel 1.20 faiz oranıyla 180 ay vade süreli konut kredisi desteği de geliyor. Meclisten geçtikten sonra başvuruların başlaması tahmin ediliyor. 

 Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

İKİNCİ EL KONUT PİYASASI TEPETAKLAK OLDU!

İkinci el piyasasında konutlara müşteri bulunamıyor. Gayrimenkul uzmanları, her geçen gün artan satılık konut sayısına işaret ediyor ve bu artışın konut fiyatlarında yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir düşüşe yol açtığını bildiriyorlar.

Aynı zamanda ilan sitelerindeki konut ilanlarının fiyatlarının sürekli olarak azaldığını gözlemleyen uzmanlar, bu düşüşün nedeninin genellikle kiracıların ülkedeki yüksek enflasyona göre oldukça düşük kira ödemeleri olduğunu vurguladı.

 Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

KİRA FİYATLARI FIRLADI!

Ülkenin dört bir yanında kira fiyatları oldukça yükseldi.  Kira fiyatlarının yüksel olmasından dolayı kimse kolay kolay evini değiştirmezken, eski kiracılar ile yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü,kimsenin evinden çıkmadığını ya da bu farkı ödemektense mahkemelik olma yolunu tercik ettiklerini belirterek “3-4 senelik kiracı 35 bin TL öderken, yeni tutulacak olan 135 bin TL istiyor. Eski kiracılar ve güncel kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kat” dedi.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde: Ev fiyatları dibe düştü 

Geri Dön