30 / 04 / 2024

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.



Marmara Bölgesi’nin önemli kentlerinden Sakarya, yakın zamana kadar çoğunlukla günübirlik tatilcilerin ve çevre kentlerde ikamet eden yazlıkçıların uğrak noktasıyken bugün yatırım için de sıkça tercih ediliyor. Doğa ile iç içe yaşamak, büyük kentlere yakın lokasyonlarda ikamet etmek isteyenler, buradan ev almaya yöneliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre geçen yıl Sakarya'ya göç edenlerin sayısı 41 bin 396 kişiyi buldu.

Dema Group Kurucusu Duygu Oylum Öksüz, “Sakarya, özellikle son zamanlarda hem yatırımcılar hem de oturum için arayışta olan kişilerin ilk tercihlerinden biri olmaya başladı. Eğitim imkânlarının genişliği, doğa ile iç içe yapısı, iş fırsatlarının çokluğu gibi nedenler, kentin popülerleşmesinde büyük etken oldu. Biz de uzun seneler boyunca gayrimenkul sektöründe faaliyet göstererek hem Sakarya insanının hem de dışarıdan kente gelen kişilerin ev taleplerini karşılıyoruz. Projelerimizde dayanıklı ev üretimine odaklanıyoruz. Zira, vatandaşların bu kenti tercih etmesindeki en önemli nedenlerden birisi de depreme dayanıklı konutların bulunması” dedi.

 Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

“KONUT KREDİSİ İHTİYACINI ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Bankalardan kredi alma ihtiyacını hizmetleriyle son verdiklerini belirten Dema Group Kurucusu Duygu Oylum Öksüz: “Sakarya’nın birçok yerinde konut projelerimiz mevcut. Konut almak isteyen kişilerin bizi tercih etmelerindeki en önemli nedenlerinden birisi de 12, 24 veya 30 aylık şeklinde elden taksit imkânı sağlamamız. Sıfır faizli olarak sağladığımız bu ödeme yöntemi, banka kredisi almak istemeyenler için son derece avantajlı. Aynı zamanda, çok kalabalık site yapılarından ziyade butik projelere ağırlık veriyoruz. Bu da tercih edilmemizin bir başka nedeni. Vatandaşlar özellikle yaşadığımız depremlerden sonra daha küçük projelere ilgi göstermeye başladı.”

 Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

“DEPREM YÖNETMELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Kuruldukları gün itibarıyla güvenliğin kendileri için en önemli konu olduğunu vurgulayan Duygu Oylum Öksüz, “Dema Group olarak insan yaşamını ve güvenliği her şeyin üzerinde görüyoruz. Projelerimizin her etabı yapı denetimi şirketlerince kontrol ediliyor. Depreme karşı dayanıklı binalar inşa etmek adına projelerimizde fore kazık sistemini kullanıyoruz” dedi.

Öksüz, sözlerine şöyle son verdi.

“Son olarak şunu belirtmeliyim ki kentimize olan talep gittikçe yoğunlaşıyor. Özellikle Karasu bölgesi, yalnızca bölge halkının değil Avrupa’da ikamet eden gurbetçilerin ve yabancıların da yoğun ilgi gösterdiği bir bölge. Biz de bu kapsamda, Bosna Hersek ve Almanya’daki satış ofislerimiz aracılığıyla yurt dışındaki yatırımcıların da ihtiyacını karşılıyoruz. Bu sayede, ekonomiye de döviz katkısında bulunuyoruz.”

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Naci Görür’den Antalya depremine ilişkin korkutan açıklama!

Kentsel dönüşüm kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!


Geri Dön