26 / 07 / 2024

kayseri Setenönü Mahallesi

kayseri Setenönü Mahallesi

Kayseri’de şehrin en önemli sivil mimari örneklerinden olan geleneksel Kayseri Evleri'nin yıkılıp kaybolmasının önüne geçilerek tarihi 'Kayseri Mahallesi' konsepti oluşturuldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmaları yerinde inceled

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Kayseri Melikgazi Kentsel Dönüşüm Projesi ihaleye çıkıyor!

Kayseri ili Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi Battalgazi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutları için ihaleye çıkıyor. 

Talas Belediyesi Kayseri'de taksitle arsa satıyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Kayseri İli Talas Belediye Başkanlığı, Kayseri Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan konut alanı imarlı arsayı 6 taksitle satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Kayseri Ertuğrulgazi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, ilçeye bağlı Ertuğrulgazi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Kayseri Oruçreis kentsel dönüşüm için imzalar atılmaya başladı!

Kayseri Oruçreis Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, arasında imzalar atılmaya başladı. 

Kayseri Kocasinan'da 26.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret A.Ş., Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Hacıkılınç Mahallesi, 11977 ada 1 parselde yer alan arsayı 26 milyon 200 bin TL'ye satıyor...

Fatih Hacıkadın Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Fatih ilçesi, Hacıkadın Mahallesi, 2899 ada, 5 ve 6 parsellerin bir kısmında Voynuk Şucuattin Camii?nin ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Kızılayı'ndan Kayseri'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kayseri Sümer Mahallesi, 5465 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde natamam halde bulunan binaya ait mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin ve ihale dokümanlarının güncel imar durumuna göre hazırlanması işini ihale ediyor.

Kayseri Küçükali Mahallesi dönüşümle yenilendi!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi ilçesinde dönüşüm projesi uygulanan mahallelerde binaların yükseldiğini ve bölgenin yenilendiğini açıkladı.

Kayseri Kocasinan'ın yeni sosyal tesisi tamamlandı!

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar yaptığı açıklamada Ziyagökalp Mahallesi’nde hizmete girecek olan sosyal tesis ve modern pazar yerinin bölgenin yaşam standardını yükselteceğini söyledi.

Kayseri Erkilet Dere Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Kocasinan Belediyesi, Eylül ayı birinci oturumun ek meclis toplantısını yaptı. Gündem maddeleri arasında yer alan Erkilet Dere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmesi konusu, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

kayseri Setenönü Mahallesi Haberi

kayseri Setenönü Mahallesi

Setenönü Mahallesi'ndeki eski Kayseri Evleri'nin restorasyonu ile oluşturulan Kayseri Mahallesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 7 konağın restorasyonu ile başlayan projenin bugün bir mahalleye dönüştüğünü belirterek, "Kayseri'nin sivil mimari alanındaki en güzel örneklerinden olan 7 konağın restorasyonu ile işe başladık. Ayakta kalan, son anda yakalayabildiğimiz bu eserleri restore ederek yıkılıp kaybolmalarının önüne geçtik. Ardından diğer bölümlerin ilavesi ile yüzyıl öncesinin Kayseri’sinden bir mahalle ortaya çıktı. Berberi, butik oteli, hamamı, mahalle bakkalıyla ve bizim eski atalarımızın büyüklerimizin yaşadığı konakların hayata kazandırılmasıyla çok güzel tarihi bir mekan oluştu" dedi.


Başkan Çelik, hem günümüz insanının hem de gelecek nesillerin, eski Kayseri Mahallesi'ndeki yaşantıyı burada görme imkanı bulacağını ve bu mahallenin de kültür yolunun en önemli...