28 / 04 / 2024

Kayseri Oruçreis kentsel dönüşüm için imzalar atılmaya başladı!

Kayseri Oruçreis kentsel dönüşüm için imzalar atılmaya başladı!

Kayseri Oruçreis Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, arasında imzalar atılmaya başladı. 



Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortaklığı ile gerçekleştirilen yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olacak Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri ile imzalar atıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nda yapılan imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hak sahipleri ve yüklenici firma yetkilileri ile beraber Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp de katıldı.

İmzaların 4'te 1'i tamamlandı 

Başkan Büyükkılıç, imza töreninde açıklama yaparak etap etap bitecek olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde imzaların 4’te 1’inin atıldığını söyerek şunları dile getirdi: 

Kayseri Oruçreis kentsel dönüşüm için imzalar atılmaya başladı!

“Bizleri seven, güvenen, kendileri için koşuşturduğumuzu bilen kardeşlerimiz TOKİ’mizle iş birliği halinde Oruçreis semtimizde yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili her zaman olduğu gibi anlayışlı yaklaşımları ile bizler de onların haklarını verip mağdur etmeden sözleşmeleri imzalıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 4’te 1’i bu konu ile ilgili imzalarını atmış durumda. Etap etap hepsini davet edip çalışmalarımızı tamamlayacağız. İhalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı. 24 ay gibi bir süre veriliyor, şantiye bugün kuruldu, başladılar. Tecrübeli bir firma, daha önce de süresinden önce işleri hep bitirmiş olan bir firma ama yasal süre böyle bir süre veriliyor.”

“SİZLERE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İmza töreninde herkesin onay verdiği ve ‘işte bu’ dediği projede vatandaşlara da yardımcı olmaları nedeniyle dolayı teşekkür eden Büyükkılıç, “İnşallah en kısa zamanda onurlu bir şekilde yaşayacağınız, doğalgazlı, günün koşullarına uygun, depreme dayanıklı, modern, sosyal alanları ile oradaki yeşil oranındaki yüksekliği ile herkesin içine sindiği ‘işte bu’ diyeceği bir projeye imza atmış oluyorsunuz. Bizlere her zaman yardımcı olduğunuz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsında Oruçreis mahallemizdeki tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi. 

Kayseri Oruçreis kentsel dönüşüm için imzalar atılmaya başladı!

HAK SAHİPLERİ MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

İmza töreninde Başkan Büyükkılıç’a verilen hizmetlerden dolayı memnuniyetini belirten teşekkür eden hak sahibi ise  “Sağolun, Allah razı olsun sizlerden, devletimizden. Bizler çok memnunuz sizden dolayı. İşiniz gücünüz rast gelsin” şeklinde konuştu.

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi, güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, en önemlisi afet riskine önlem alınacak şekilde bir kentsel dönüşüm uygulaması olurken, mevcut alandaki yapıların tümü ruhsatsız oluşu, afet riski altında yer alıyor olması, ek olarak bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarının yapılamaması sonucu sosyal alanların yapılmaması dönüşümün temel sebepleri olarak ihtiyacını gösteriyor.

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!


Geri Dön