28 / 04 / 2024

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kayseri'ye bağlı Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç projenin 200 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi. 



Göreve geldiği günden itibaren kent genelinde yatırımlarını hızlandıran Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; gastronomi, ticaret endüstri, eğitim ve tarihin merkezi Kayseri’de gıdadan, sağlığa, kültür sanattan spora kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirten Büyükkılıç şunları söyledi: 

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL ye mal olacak!

"Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde altı futbol sahası başta olmak üzere 5 yeni projenin daha temeli atıldı. Buradaki çalışmalar tamamlandığında tüm tesislerin tamamı toplam 75 milyon TL’ye mal olacak. ‘150. Yılda 150 Proje’ kapsamında bir bir yatırımları sürdürüyoruz. Eğitim projeleri kapsamında öğrenci yurdu projesini de hayata geçirirken, öğrenci ve genç dostu şehirde Kredi Yurtlar Kurumu öncülüğünde Kayseri’ye 140 milyon TL değerinde 5 bin kişilik yurt kazandıracağız. Özel önem verdiğimiz ahi ahlakı ile ahlaklanmış esnaflar için Kayseri’nin ticari dokusunun önemli merkezlerinden olan Yeraltı Çarşısı’na dönüşüm ve teknik yenileme çalışmaları kapsamında 10 milyon TL yatırım yaptık. Ayrıca, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında büyükşehir belediyesi ve  TOKİ  işbirliği halinde yapılacak olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 572 konut ihalesi yapılırken, proje yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olacak.” 

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başlıyor!


Geri Dön