28 / 04 / 2024

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konutun temel atma töreni 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacağı duyuruldu.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 9 Aralık bu hafta sonu temel atma töreni yapılacak olan ödüllü Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konut için temel atma töreni, 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacak. Aöz konusu törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'de katılacak.

Tören öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabında gerçekleştirilen çalışmalarda incelemelerde bulundu.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

Projedeki son durum hakkında Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hasan Cihat Türkmen’den bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TOKİ’nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği durumunda yapmış olduğu çalışmanın yerinde incelemesini yaptıklarına dikkati çekerek, "618 konutla ilgili bu ihaleyi alan firmamıza teşekkür ediyor, inşallah kazasız belasız yüklenici firmamızın tamamlamasını temenni ediyoruz” dedi.

Burada 618 adet konutun yapılacağını dikkati çeken Başkan Büyükkılıç, “2+1, 3+1, 90, 120 ve 140 metrekarelik daireler şeklindedir. Buradaki hak sahiplerinin tamamıyla anlaşmış durumdayız, bir sorun yok. Önceki etapta da yine 572 konutu yapıp, teslim etmiştik. Orada ayrıca 5 iş yeri, 1 cami vardı, burada da 1 cami planımızda mevcuttur" şeklide konuştu.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

“3 MİLYAR TL’YE YAKIN RAKAM HARCANIYOR”

Büyükkılıç, 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konutun temel atma töreni düzenleneceğini duyurarak, şunları söyledi:

“İnşallah Cumartesi günü başlamış olduğumuz bu çalışmayı hayata geçirecek olan temel atma merasimini çok değerli bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla yapacağız. Şuanda bahsettiğimiz konu 1,5 milyarlık yatırıma geliyor, bir önceki de yine ona yakın rakamdı. Bu anlayış içerisinde Oruçreis mahallemizin dönüşümü için 1000 civarında hak sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına 3 milyar TL’ye yakın rakamın harcandığını gözlemlemekteyiz. Her şeyden önce Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyemizin bu konuda yapmış olduğu çalışmalarda hem katkı sağlayacağı hem problemleri aşıp TOKİ’mizin yapmasına hazır hale getirmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca kentsel dönüşüm birimimize de teşekkür ediyorum.”
Benzine bu gece tam 1.62 TL indirim geliyor! Akaryakıtta indirim rüzgarı başladı!

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 


Geri Dön