07 / 05 / 2024

Kayseri tramvay durakları

Kayseri tramvay durakları

TRANSİST Uluslararası Toplu Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı organizasyonu bu yıl toplu ulaşımın en iyilerini belirledi. Organizasyonda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Verimlilik Ödülü 'ne layık görüldü.

Kayseri'ye iki tramvay hattı geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kent genelinde ulaşım yatırımlarına hızla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirdeki tramvay hattı çalışmalarını denetledi. 

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay'ının ihalesini Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat aldı!

Temeli 21 Kasım 2020’de atılan Kayseri Anafartalar- Şehir Hastanesi- YHT Garı Tramvay Hattı Projesi’nin ihale sonuçları duyuruldu. Projenin ihalesi 376 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat iş Ortaklığı’na verildi.

Kayseri'nin yeni tramvay hattı için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 5,5 kilometrelik Talas Mevlana Mahallesi-Furkan Doğan Yurdu tramvay hattı için sözleşme imzalandığı açıklandı.

Talas Anayurt Tramvay Hattı projesi ihalesi 30 Aralık'ta! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 5.5 kilometrelik Talas Anayurt Tramvay Hattı ihalesinin 30 Aralık'ta yapılacağını açıkladı.

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Gar Tramvay Hattı 2 yılda tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, binlerce yıllık medeniyeti, kültürü ve zenginlikleriyle Anadolu'nun kalbi olan Kayseri'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Yaşanılır kentlere 25 milyon Euro destek!

Avrupa Birliği (AB), metro, metrobüs, tramvay duraklarını yaya ve bisiklet yollarıyla desteklenen şehirlerin yeni ulaşım projelerini hayata geçirmek için belediyelere 25 milyon Euro hibe verecek.

Kayseri Anafartalar-YHT Tramvayı Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi!

Kayseri'deki Anafartalar-YHT Tramvay hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca tamamlanacak..

Gaziantep'te tramvay durakları genişletildi!

Gaziantep'te Gaziulaş tarafından işletilen tramvaylardaki duraklar büyütüldü ve vagon sayısı arttırıldı. Yapılan çalışmalarla daha konforlu ulaşım imkânı oluşturuldu..

Kazım Yücel: Kayseri Kocasinan'da tramvay yer altına alınmalı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kayseri'nin ilerleyen yıllarda göç alacağını söyleyerek, "Tramvay, ilerleyen yıllarda trafik sorunu yaşamamak için Anatamir'in oradan Doğu Garajı'na kadar yerin altına alınmalıdır" dedi.

Kayseri BYZ Outlet yenilendi!

Kayseri’nin en değerlenen lokasyonlarından biri olan Melikgazi - Osman Kavuncu Bulvarı’nda konumlanan ve BYZ Garage'ın yenilenen yüzü BYZ Outlet, şehir bağlantı yolları, tramvay ve otogarın kesiştiği noktada bulunuyor.

Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattında altgeçit inşaatı başladı!

Yolcu aktarma ve alt geçit tüneli inşaatı nedeniyle Karadeniz Mahallesi ile Mescid-i Selam durakları arasındaki tramvay seferleri, 20 Ağustos saat 23.00'ten itibaren 11 saat yapılamayacak. Bu sürede yolcular İETT otobüsleriyle taşınacak.

Gaziantep'teki tramvay durakları tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor.

Gaziantep'te tramvay durakları uzatılacak!

Mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmalarına başladı. 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet verilmeyecek.

Kayseri tramvay durakları Haberi

Kayseri tramvay durakları

Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu kararlar doğrultusunda minibüslerin kaldırılması, doğal gazlı otobüsler, raylı sistem gibi ulaşımda yapılan devrimlerle Kayseri Türkiye'nin en iyi toplu taşımasını yapan şehri haline geldi. Önce minibüsleri kaldırarak Türkiye'ye örnek olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2009 yılında taşımacılığa başlayan raylı sistemle ulaşıma hız ve konfor getirirken, trafiği de büyük ölçüde rahatlattı.


Kayseri'de ulaşım alanında yaşanan gelişmeler sektör temsilcilerinin de dikkatini çekti. Mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla TRANSİST Uluslararası Toplu Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı kapsamında düzenlenen yarışmanın sonuçları açıklandı. Şehirlerin toplu ulaşım hizmetlerindeki çalışmalarını değerlendirmek üzere gerçekleştirilen yarışmada Kayseri'ye Verimlilik Ödülü verildi.      Ödülle ilgili açıklamada, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve toplu ulaşım...