16 / 05 / 2024

Kayseride tramvay duraklarına kitaplık

Kayseride tramvay duraklarına kitaplık

Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay duraklarına kitaplık yapıldı. Bu sabah tramvay duraklarında gelen vatandaşlar kitaplıklarla karşılaştı. Vatandaşlar, bindiği durakta aldığı kitabı ineceği durağa kadar okuyup tekrar buradaki kitaplığa bırakabilecek

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.

Yaşanılır kentlere 25 milyon Euro destek!

Avrupa Birliği (AB), metro, metrobüs, tramvay duraklarını yaya ve bisiklet yollarıyla desteklenen şehirlerin yeni ulaşım projelerini hayata geçirmek için belediyelere 25 milyon Euro hibe verecek.

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı imar planı tadilatı askıda!

Esenler İlçesi, Nostaljik Tramvay Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınıyor!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması için yer altına alınıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Kocaeli Sekapark-Plajyolu tramvay hattında sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor

Kocaeli Akçaray tramvay hattının 2. etabı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray tramvay hattının 2. etabını tamamlıyor.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasındaki 2 kilometrelik hat ulaşımın rahatlaması, trafik sorununun çözülmesi için yer altına alınacak.

Zeytinburnu tramvayı yeraltına alınacak!

İBB Meclisi'nde Zeytinburnu’ndan geçen tramvay hattının, yaklaşık 2 kilometresinin yeraltına alınmasıyla ilgili imar planı değişikliği kabul edildi.

Kocaeli Sekapark-Plajyolu Tramvay hattında raylar döşendi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark-Plajyolu Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı.

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek İETT hatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın resmi açılışına sayılı günler kala, havalimanına ulaşımı sağlayacak İETT hatları ve durakları da belli oldu.

Kayseride tramvay duraklarına kitaplık Haberi

Kayseride tramvay duraklarına kitaplık


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay duraklarına kitaplıklar yapıldı. Yolcular, bindiği durakta aldığı kitabı ineceği durağa kadar okuyup tekrar buradaki kitaplığa bırakabilecek, isteyen vatandaşlar ise kitapları evlerine götürebilecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda kitap okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığını belirterek, kitapla ilgili istatistikleri gördüğünde moralinin bozulduğunu söyledi.


Bu tabloyu Kayseri'de tersine çevirmek için belediye olarak çalışma başlattıklarını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:


"Raylı sistem duraklarına küçük kitaplıklar yaptık. Buraları kitaplarla dolduracağız. Amacımız vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, varsa bu alışkanlığı geliştirmek. Projeye başlamadan önce 'kitapları alıp götürürler, bir daha getirmezler' dediler. İsteyen vatandaşlar kitapları alıp evlerine götürebilir. Bir daha da getirmezlerse getirmesinler. İşin o boyutunu düşünmüyoruz. Ama tüm vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Herkes evindeki okumadığı kitapları bu kitaplıklara bıraksınlar. Başkalarının...