08 / 05 / 2024

kayyım atanması

kayyım atanması

Belli bir iş için görevlendirilmiş olan, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda olan kişiler, kayyım olarak nitelendiriliyor. Kayyım ne demektir, kayyımlığın kapsamı ve detayları...

Yasin Temel, Deniz GYO Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yasin Temel'in genel müdür yardımcısı atanması hakkında KAP'ta açıklama yaptı.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber tüm gözler ekonomi bürokrasisinde atılacak adımlara çevrildi. Bu doğrultuda, ABD’de önemli işlere imza atan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'na ilk kadın başkan olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Mesut Huriel, Kiler GYO Genel Müdürü oldu! 

Kiler GYO tarafından KAP'a yapılan açıklamada Mesut Huriel'in Genel Müdürlük görevine atanmasına karar verildiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dev şirkette miras kavgası! Hissedarlar birbirine girdi

56 yıllık şirkette 4 kardeş arasında miras kavgası patlak verdi. Şirket hissilerinin yüzde 42'sine sahip olduğunu iddia eden kardeş şirkete kayyım atanmasını istedi.

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

Yavuz Öztürk, vekaleten Halk GYO Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı!

Halk GYO Yönetim Kurulu tarafından, Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcılığı yetki ve görevlerini yerine getirmek üzere, Proje Uygulama Müdürü Yavuz Öztürk'ün Genel Müdür Yardımcılığı makamına vekaleten atanmasına karar verildi. 

Erdal Bekin, Halk GYO Genel Müdürü oldu!

Halk GYO Yönetim Kurulu tarafından Genel Müdürlük görevini vekaleten yürüten Erdal Bekin'in, 26 Mayıs 2022 tarihi itibariyle asaleten Genel Müdür olarak atanmasına karar verildi. 

TMSF kayyım atanan iki şirketi satışa çıkardı! İşte firmalar için istenen para ve ihale tarihi

TMSF, kayyım olarak atandığı Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi 120 milyon 500 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı. 28 Haziran’da yapılacak ihale için 27 Haziran’a kadar teklif verilebilecek.

Murat Kayman, Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Murat Kayman, 16 Mayıs 2022 tarihi itibariyşe Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Hakan Tümkaya'nın Akmerkez GYO Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Osman Sünnetci, Koray GYO İş ve Proje Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Koray GYO, şirket portföyündeki gayrimenkullerden ve portföye dahil edilecek gayrimenkullerin yönetiminden sorumlu olacak şekilde Osman Sünnetci'nin İş ve Proje Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması kararını verdi.

Cevgun Ökmen, Kızılbük GYO Yatırımcı İlişkileri Müdür Yardımcısı oldu!

Kızılbük GYO Yönetim Kurulu, Yatırımcı İlişkileri Bölümü'nün görevlerini yürütmek üzere Cevgun Ökmen'in Yatırımcı İlişkileri Müdür Yardımcısı ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak göreve atanmasına karar verdi.

Saldıray Sökmen, Atakule GYO Genel Müdürü oldu!

Atakule GYO Genel Müdürü Mehmet Arpacı'nın Genel Müdürlük görevinin 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle sona ermesine ve Saldıray Sökmen'in Genel Müdürlük görevine atanmasına karar verildi. 

kayyım atanması Haberi

kayyım atanması

Kayyım ne demektir?

Türk Medeni Kanunu'na göre kayyım, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanan kişidir.


Türk Medeni Kanunu'nda kayyımın konumu, kayyımlığın kapsamı ve malvarlığının yönetimi hususları sırasıyla, 458, 459 ve 460. maddelerde ele alınmıştır;

- Madde 458: Bir kimseye kayyım atanması onun fiil ehliyetini etkilemez. Yasal danışmanlığa ilişkin hükümler saklıdır.

Kayyımın görev süresi ve ücreti vesayet makamı tarafından belirlenir.

- Madde 459: Belli bir iş için görevlendirilmiş olan kayyım, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorundadır.

- Madde 460: Kayyım bir malvarlığının yönetimi ve gözetimi ile görevlendirilmiş ise, yalnız o malvarlığının yönetim ve korunması için gerekli olan işleri yapabilir.


Kayyımın görevleri, veyaset makamının verdiği görev ve yetki ile sınırlıdır. Bunun dışındaki işleri yapabilmesi için, kayyımın temsil olunanın vereceği özel yetkisini, temsil olunan bu yetkiyi verecek...