02 / 05 / 2024

kayyım ne yapar

kayyım ne yapar

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

2023 Nisan ayı aile destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman hesaplara iletilecek?

Aile ve destek maaşlarının hesaplara iletileceği tarih internette araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile gereksinim sahiplerine veriliyor. Peki aile destek ödemeleri yattı mı,  ne zaman zamlı yatacak? Nisan ayı aile destek ödemeleri tarihleri belli oldu mu? 

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

SED parası yattığını nasıl öğrenebilirim? SED yardımı ne kadar 2023? SED parası Nisan ayı ne zaman yatacak?

SED parası alan vatandaşlar, bu konuya dair araştırmalara başladı. Nisan ayı SED parası yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Tarımsal destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Çay, mazot ve gübre destek ödemelerinde son dakika!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerinin geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırılacağını söylemişti. Peki Tarımsal destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Çay, mazot ve gübre destek ödemelerinde son dakika!

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira ve taşınma yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak 2023?

Deprem kira ve taşınma yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? soruları depremzedeler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

PTT personel alımı 2023 tarihleri açıklandı mı? PTT personel alımı ne zaman yapılır? PTT personel alımında son dakika! 

“2023 yılında PTT personel alımı olacak mı?” sorusu son günlerde sık sık araştırılıyor. Peki PTT personel alımı 2023 tarihleri açıklandı mı? PTT personel alımı ne zaman yapılır?

MSB personel alımı! MSB personel alımı şartları nelerdir? Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı ne zaman?

MSB personel alımına dair merak edilen detaylar son sürat devam ediyor. Peki Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı ne zaman? İşte MSB 30 bin personel alımına dair detaylar!

Adalet Bakanlığı 18 bin 305 yeni personel alıyor! Bakan peş peşe açıkladı! Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, personel alımı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bozdağ, Adalet Bakanlığının 18 bin 305 yeni personel alacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? 

10 bin polis alımı 2023! POMEM başvuru 2023 başladı mı? 10 bin polis alımı ne zaman? İşte 10 bin polis alımı kadroları!

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde görev yapacak 10 bin polis alımına dair kadro açıldı. Peki 10 bin polis alımı ne zaman? İşte detaylar!

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? 

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin detaylarını merak ediyor. Peki, Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...

 Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Türkerler İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Etlik Şehir Hastanesi'nde yapılacak olan personel alımları için internet üzerinden başvuru yapılacağı belirtildi. Peki  Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

kayyım ne yapar Haberi

kayyım ne yapar

Kayyımın görevleri nelerdir?

Kayyımlık, Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere o yerin en büyük mal memurunun, ilgili malın yönetimi için görevlendirilmesi olarak ifade ediliyor.


3561 sayılı Mal memurlarının Kayyım Tayin Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca Büyükşehir Belediyeleri için kayyım, o ilin Defterdarı oluyor. 


Büyükşehir Belediye Teşkilatı olan yerlerde, ilçelerdeki Mal Müdürlerinin kayyımlık görevini Defterdarlara devretmesi gerekiyor.


Bir kimseye kayyım atanması onun fiil ehliyetini etkilemez. Yasal danışmanlığa ilişkin hükümler saklıdır.


Kayyımın görev süresi ve ücreti vesayet makamı tarafından belirlenir. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?


I. Belli bir iş

MADDE 459.- Belli bir iş için görevlendirilmiş olan kayyım, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorundadır.


II. Malvarlığının yönetimi

MADDE 460.- Kayyım bir malvarlığının yönetimi ve gözetimi ile görevlendirilmiş ise, yalnız o...