25 / 07 / 2024

kayyum yetkileri

kayyum yetkileri

Kayyum, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanan kimseye deniyor. Vesayet organlarından birisi olup; bu makam tarafından atanan kayyum görevi nedir? İşte kayyumun görevleri..

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'nın Almanya'da faaliyet gösteren International şubesine Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kayyum atandı.

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

İnanlar İnşaat'a kayyum talebi!

İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan hakkında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, şirkete kayyum atanması talep edildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev ve yetkileri Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlendi...

Ankara'daki 231 vatandaş tapu beklerken evlerinden oldu!

Ankara Yenimahalle ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 269. Cadde’de yer alan inşaatın mağdurları şirkete kayyum atanmasını talep etti.

TMSF 985 şirkette kayyum oldu!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Gülal, fonun Türkiye'nin 44 ilinden toplam 985 şirkette kayyum olarak görev yaptığını söyledi. 

Dumankaya’ya 22 yıl hapis istemi!

Kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında,yürütülen soruşturmada tamamlandı.

Dumankaya ve Fi Yapı'ya Almanlar talip!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal, kayyum atanan 985 şirketten, en üzüntü veren şirketlerin Dumankaya ve Fi Yapı olduğunu açıkladı. 

İrtifak hakkı harcı 2018!

Gayrimenkul malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasını sağlayan hak olan irtifak hakkı için ne kadar harç ödemesi yapılacak?

Durmazlar Grup'a TMSF kayyum olarak atandı!

FETÖ/PDY'ye finans sağlandığı yönünde MASAK raporu bulunduğu öğrenilen ağırlıklı olarak inşaat ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Durmazlar Grup şirketi TMSF kayyum olarak atandı.

Savcılıktan Dumankaya ailesinin maaş talebine ret!

TMSF yetkililerinin kayyum olarak atandığı Dumankaya İnşaat firmasının eski sahibi ve ortaklarının, geçimlerini sağlayamadıkları gerekçesiyle savcılığa maaş bağlanması talebinde bulundu. Savcılık şüphelilerin taleplerini reddetti.

kayyum yetkileri Haberi

kayyum yetkileri

Kayyum görevi nedir?

Kayyum (Kayyım), belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanan kimseye deniyor. Medeni Kanun kapsamında yer alan vasi hakkındaki esaslar, aksi belirtilmiş olmadıkça kayyım hakkında da uygulanıyor.


Kayyumun ne zaman ve hangi koşullarda atanacağı, yine Medeni Kanunda açıklanıyor. Kanun gereğince, vasi gibi vesayet organlarından birisi olup; bu makam tarafından atanıyor.


Çocuk mallarının yönetilmesi için atanabilen kayyum, aynı zamanda mal sahibi malını doğrudan doğruya sahip olduğu malı yönetemiyorsa ve vekil atayamıyor ise, kimsesi yoksa hastaneye veya bakım evine yattığı süre içerisinde kendisinin mal varlığının yönetilmesini istiyorsa kayyum atanabiliyor. Kayyumluğu gerektiren diğer haller kanunda şu şekilde sıralanıyor: 


Kayyumluğu gerektiren haller:

I. Temsil

MADDE 426.- Vesayet makamı, aşağıda yazılı olan veya kanunda gösterilen diğer hâllerde ilgilisinin isteği üzerine veya re'sen temsil kayyımı atar:


1. Ergin bir...