02 / 05 / 2024

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'nın Almanya'da faaliyet gösteren International şubesine Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kayyum atandı.



Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BaFin), Ziraat Bank International'la ilgili soruşturmalarını tamamladı ve Türk devlet bankasının Almanya ayağına ‘kayyum’ atadı. Merkezi Frankfurt'ta bulunan, Türkiye'nin en büyük bankası, böylece tamamen Alman Bankacılık Kurumu'nun gözetimi altına girdi.

TİCARİ İŞLEM VE KREDİLERDE USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

Kayyum atanmasına ilişkin açıklama BaFin'in resmi sitesinden duyuruldu. Ticari işlemler ve kredilerde usulsüzlükler nedeniyle kayyum atandığı belirtilirken, Ziraat Bank Int. AG'nin, Alman Bankacılık Kanunu'nun 25 a (2) maddesini ihlal ettiği ve bu nedenle aynı kanunun 45c (2) NO’lu maddesi gereğince kayyum atamasının yapıldığı duyuruldu.

BaFin, yasalara uygun ticari ve bankacılık organizasyonlarının sağlanması, kara para ile mücadelede etkin çalışma için bu atamanın yapıldığını duyurdu. 11 Şubat 2022'de atama kararının alındığı ve 4 Nisan 2022'de de atamanın kesinleştiği belirtildi. Atanan kayyumun kim olduğu ise henüz bilinmiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön