17 / 05 / 2024

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'nın Almanya'da faaliyet gösteren International şubesine Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kayyum atandı.



TÜRKİYE'YE GİDEN MİLYONLUK KREDİLER ŞÜPHE ÇEKTİ

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Ziraat Bank International’ın özellikle, Türkiye'ye ve Türkiye'deki iş insanlarına düşük ‘Euro faizi’ ile açılın krediler araştırılıyordu. Bu krediler, 1 milyon Euro'dan başlıyor ve 30 milyon Euro'ları buluyor. Yaptırımlar arasında, kullandırılacak toplam kredilerin büyüklüğünün kısıtlanması da var.

Ayrıca, Türkiye'ye havalelerin de incelemeye alındığı, Türkiye'de ‘kaynak sorulmayacak’ şeklindeki yasal düzenlemenin ardından, artan para gönderme trafiğinin de incelendiği belirtiliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön