30 / 04 / 2024

kazakistan Astana Finans Merkezi

kazakistan Astana Finans Merkezi

Astana'yı Orta Asya'nın finans merkezi haline getirmesi hedeflenen Astana Finans Merkezi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildi.

21. Astana Build 2019 fuarı başladı!

Kazakistan Nur Sultan'da 21. Astana Build 2019 Uluslararası inşaat malzemeleri fuarı kapılarını açtı.

Astana Finans Merkezi resmen açıldı!

Astana'yı Orta Asya'nın finans merkezi haline getirmesi hedeflenen Astana Finans Merkezi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı

İFM’nin yeni rakibi Türk yatırımcı bekliyor!

Türkiye'de kurulması için çalışmalarına başlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yeni rakip çıktı. Bu yılın başında Kazakistan'ın başkenti Astana'da faaliyete geçen Uluslararası Astana Finans Merkezi Türk iş yatırımcılarını bekliyor. 

Kazakistan'a yatırım yeniden Türkiye gündeminde!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından olan Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen enerji Expo’su ile ilgili görüşlerini paylaştı. Özgentürk, Türkiye'nin bölgede yatırım yapacağı sinyallerini verdi.

Kazakistan'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı!

Astana Uluslararası Finans Merkezi Başkanı Kayrat Kelimbetov, “Türkiye bizim Asya ve Avrupa piyasasına kapı açan stratejik ortağımızdır. dedi. Kayrat Kelimbetov Türkiye ile işbirliği çağrısında bulundu.

Kazakistan Slalom Evi'ne kayak merkezi yapılacak!

Kazakistan Astana'daki binalardan biri kayak pistine sahip olacak. Kazakistan Mimarlar Birliği'nden Şokhan Mataybekov tarafından tasarlanan "Slalom Evi" adını taşıyan 21 katlı bina üzerinde kayak pisti 326 metreye ulaşıyor.

Türkler Kazakistan'da 20 milyon dolarlık projelere imza attı!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in resmi davetiyle bulunduğu Astana'da düzenlenen İş Forumu'nda söze ikili ticari ilişkilerden girdi..

Kazakistan EXPO 2017'ye hazırlanıyor!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'ye ilişkin kompleksin inşası Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle başladı. EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

Çilek, Kazakistan'daki 5. mağazasını açtı!

Dünyanın 66 ülkesinde 444'ü aşkın satış noktasıyla bebek, çocuk ve gençlere yönelik ürünler tasarlayan Çilek Mobilya, Kazakistan' ın başkenti Astana' da 5. satış noktasını açtı...

Kazakistan'da Türklerin eski dönemlerine ait tarihi kalıntılar bulundu!

Kazakistan'ın başkenti Astana'ya 120 kilometre uzaklıktaki Kumay Nehri civarlarında yapılan arkeolojik kazılarda Türk dönemlerine ait tarihi buluntular inceleniyor. Tören alanları ve taş heykeller ile çitlerin duvarlarına kazınan soy damgaları bulundu...

Sembol İnşaat, Kazakistan'da VIP odalı cami inşa etti!

Kazakistan Astana'da nikah salonlu ve VIP odalı Hazret Sultan Cami inşa edilen cami törenle açıldı

Sembol İnşaat'tan Kazakistan'a nikah salonlu, VIP odalı cami!

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Sembol İnşaat tarafından inşa edilen ve ülkenin en büyük camisi olan Hazret Sultan Camii, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katıldığı törenle açıldı

kazakistan Astana Finans Merkezi Haberi

kazakistan Astana Finans Merkezi

Kazakistan’ın başkenti Astana’yı bölgenin önemli finans merkezlerinden biri haline getirmesi hedeflenen “Astana Finans Merkezi” gerçekleştirilen törenle açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in ev sahipliğinde Astana’da yapılan törene, birçok ülkeden bakan ve yetkilinin yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

Nazarbayev, açılış töreninde yaptığı konuşmada, gerçeğe dönüşmesi için uzun süredir emek verdikleri Astana Finans Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Ülkemiz yalnızca 27 yaşında ancak bugün bu tarihi açılışla halkımız refah dolu bir yaşama doğru önemli bir adım atmış oldu.” diye konuştu.

Astana Finans Merkezi Müdürü Kayrat Kelimbetov da Çinli İpek Yolu Fonu gibi hissedarların projede hissedar olduklarını belirterek, “Astana Finans Merkezi aracılığıyla, Kazakistan’a daha önce gelmeyen yatırımcıları cezbederek ülkemizde ilk 10 yılda on milyarlarca dolarlık yatırımı çekmeyi...