09 / 05 / 2024

kazakistan ekonomik durumu

kazakistan ekonomik durumu

Kazakistan'da, dünya ekonomisinde son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle döviz alımlarının sınırlandırılması talimatı verildi.

Ekonomist Özgür Demirtaş, iktidarın ekonomik felakete sebep olacak planını açıkladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, ülkenin bulunduğu ekonomik durumu yorumlarken bir çözüm önerisi de sundu. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda enflasyona dayalı tahvilin büyük sıkıntı yaratacağını dile getirdi.

Afet binalarında borçlandırma bedellerinde değişikliğe gidildi!

Afet nedeniyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerinde bulunan indirimler, doğal afetin ortaya çıkardığı şartlar, şehrin mevcut ekonomik durumu, hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar ve geçim durumu göz önünde alınarak tespit edilecek.

Kazakistan'da konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2 arttı!

Kazakistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve küresel ekonomik krizin etkisine rağmen konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2 arttı!

Türkiye'nin ekonomik durumu 2003'e göre daha görkemli!

Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisinin Genel Başkanı Yamaguchi, 2003 yılına göre Türkiye'nin ekonomik durumunun daha görkemli bir şekilde geliştiğini söyledi.

Türk müteahhitlerinden Kazakistan'a 20 milyar dolarlık yatırım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’la ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. 26 yatırım projesi için anlaşma sağlanan ekonomik programı imzalandı.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Almanya?

Almanya'da yaklaşık 61,5 milyon seçmen, 24 Eylül'de sandık başına gidecek. Peki seçimler öncesi Almanya'nın ekonomik durumu nasıl? İşte Deutsche Welle'de yayınlanan iki ayrı haberle, Almanya'nın ekonomik durumu...

TİMDER ‘ülkenin ekonomik durumu ve beklentiler’ konusunu ele aldı!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün önemli markalarını aynı çatı altında toplayan TİMDER; kurulduğu 1988 yılından beri eğitim, kültür ve mesleki alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlere ‘Ekonomi Sohbetleri’ ile devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da konut dışı yatırımlar azaldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy Türkiye'deki ekonomik durumu anlattı. Doğu ve Güneydoğu'da büyük otel inşaatlarının durduğunu belirten Ulusoy, konut dışı yatırımlar azaldığını söyledi.

KKTC Ercan Havaalanı 1 yıl içinde bitirilecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik durumu ile ilgili çalışmalar yapan Dünya Bankası heyeti, KKTC’nin Ercan Havaalanı’nı da mercek altına aldı.

İnşaat sektöründeki yükseliş devam edecek!

İhlas Yapı YKB Zeki Celep, Irmak Group (Vadişehir) YKB Yüksel Akgül ve Artaş YKB Süleyman Çetinsaya seçimden sonra Türkiye'deki ekonomik durumu ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Yozgat Doğankent'e kültür merkezi yapılacak!

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent Belde Belediye Başkanı Doğan Sungur, belediyenin ekonomik durumu iyi olmamasına rağmen, zor şartlar altında yatırım yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Bursa'daki ev kiralarının artış sebebi Suriyeliler!

'Bursa'da Suriyeliler 'in olmadığı mahalle yok' diyen Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Çelebi, 'Ekonomik durumu iyi olanlar gözde yerleri, varlıklı olmayanlar kenar mahalleleri tercih ediyor' dedi.

Türkiye’de havzaların mevcut durumu 2014!

2014 - 2023 dönemine ait Ulusal havza yönetim stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Türkiye ’de havzaların mevcut durumu 2014..

kazakistan ekonomik durumu Haberi

kazakistan ekonomik durumu

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, petrol fiyatlarında gerçekleşen düşüş nedeniyle tüm ulusal şirketlere döviz piyasasındaki işlemlerini Milli Banka ile koordine etme talimatı verdi.

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Bakanlar Kurulu toplantısında, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle tüm ulusal şirketlere döviz piyasasındaki işlemlerini Milli Banka ile koordine etme talimatı verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mevcut yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle ilgisi olmayan döviz alımlarına sonlandırma talimatı veren Mamin, "Öncelikli olmayan yatırım projelerinin uygulanmasının ertelenmesiyle bütçe harcamalarında öncelikler yeniden gözden geçirilmeli." dedi. Mamin, tüm sosyal yükümlülüklerin zamanında ödenmesi, istihdamla ilgili yol haritası oluşturulması gerektiğini de vurguladı.

Enflasyon hedef koridorun üst sınırında

 Ulusal Ekonomi Bakanı Ruslan Dalenov da toplantıda yaptığı konuşmada, bu yılın ocak-şubat döneminde büyümenin yüzde 3,3 olduğunu belirterek, büyümenin inşaat, sanayi ve ticaretin artması sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Dalenov, yıllık...