02 / 05 / 2024

kazakistan işletmelere kira desteği

kazakistan işletmelere kira desteği

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ulusal Girişimciler Odası "Atameken"in çevrim içi toplantısında yaptığı konuşmada küçük ve orta ölçekli 700 binden fazka işletmelerden yıl sonuna kadar kira alınmayacağını açıkladı. 

HEAŞ'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelere kira yardımı!

 Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ) Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelerin 2021-2022 yıllarına ait kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapıp ötelenmiş 2020 yılı için 9 aylık kira borçları da sildi.

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021?

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılında gelir vergisi ödeyecek. Peki iş yeri kira geliri istisnası ne kadar 2021? İşte iş yeri kira geliri istisnası 2021...

İş yeri kira geliri istisnası 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki iş yeri kira geliri istisnası 2020 ne kadar?

İş yeri kira artışı 2021!

İş yerlerinde enflasyona göre kira artışı uygulamasına geçildi. Bu tarih itibariyle iş yerleri kiraları için yenilecek kontratlarda 12 aylık ortalama TÜFE oranı değerlendirilecek. Peki iş yeri kira artışı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Bendevi Palandöken: Devlete ait iş yerlerinden kira alınmaması gerekiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa bir hibe desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Palandöken, "Devlete ait işyerlerinden kira alınmaması ve icra işlemlerinin de geçici olarak durdurulması gerekiyor" dedi.

Silivri Belediyesi kapalı iş yerlerinden kira almayacak!

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları sebebiyle kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Bu düzenlemeler dahilinde belediye, kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

Kapalı olan işletmeler kira konusunda destek bekliyor!

Koronavirüs döneminde işletmelerin bu dönemdeki en büyük problemlerinden birinin kira olduğu dile getiren AYGİD Başkanı Zeki Özen, bu dönemde kapalı olan işletmeler kira konusunda destek beklediklerini söyledi.

Faik Öztrak'tan kira yardımı talebi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada, "Haydi, bizi dinlemediniz bari akrabanız olan ATO Başkanı’nın sözlerini dinleyin. Esnafa ve işletmelere kira yardımında bulunun" dedi.

ATO'dan hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ekonomik alanda ortaya çıkan tüm komplikasyonların kamu ve reel sektörün iş birliği ile aşılacağına inandıklarını dile getirerek hizmet sektöründeki işletmeler için kira desteği talebinde bulundu.

Fed küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında düzenlemeye gitti!

ABD Merkez Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programında, minimum kredi ölçeğini 250 bin dolardan 100 bin dolara düşürdü.

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

kazakistan işletmelere kira desteği Haberi

kazakistan işletmelere kira desteği

Ulusal Girişimciler Odası "Atameken"in çevrim içi toplantısında konuşma yapan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, pandemi dönemi sırasında küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için tedbirler aldığını dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 700 binden fazla ticari işletme için vergi muafiyeti getirildiğini söyleyen Tokayev, bu yılın sonuna kadar da işletmelerden kira alınmayacağını söyledi.

Son 5 yılda KOBİ'lerin ülke ekonomisindeki payının yüzde 24'ten yüzde 32'ye çıkarıldığını belirten Tokayev,"İş alanında çalışan kişi sayısı yüzde 21 artarak 3 milyon 4 bine yükseldi. Halihazırda yüzde 40 civarında işçi, küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışıyor" dedi.

Kazakistan'da konut inşaatı yatırımları yüzde 25,2...