06 / 05 / 2024

Kazakistan Özbekistan demir yolu

Kazakistan Özbekistan demir yolu

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yaptığı açıklamada Türkistan şehriyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında hızlı tren demir yolu hattının inşa edileceğini açıkladı.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Uluslararası gayrimenkul sektörü Reexpo Fuarında bir araya gelecek!

Atılım Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika olmak üzere 7 ülkede gerçekleştirilecek. 

Kazakistan-Özbekistan sınırında Orta Asya Uluslararası Ticaret Merkezi inşa edilecek!

Kazakistan-Özbekistan sınırında kurulması planlanan Uluslararası Ticaret Merkezi için arsa tahsis işlemleri yapıldı. 

Kazakistan-Özbekistan arasında demir yolu hattı inşa edilecek!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yaptığı açıklamada Türkistan şehriyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında hızlı tren demir yolu hattının inşa edileceğini açıkladı.

Tahsin Öztiryaki: Türk müteahhitleri Özbekistan'da çok sayıda proje yürütüyor!

Demir ve demir dışı metaller sektörü, bu yılki ilk ticaret heyetini Özbekistan düzenlemeyi planlıyor. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Taşkent'te kurulacak turizm bölgesi Demir Grup'a emanet!

Özbekistan' Taşkent'te bulunan Çarsu Oteli ile çevresindeki araziyi kapsayan turizm bölgesi Demir Grup tarafından değerlendirilecek.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

İKB'den 3 ülkedeki projelere 715 milyon dolar finansman!

Suudi Arabistan merkezli İslam Kalkınma Bankası, Kazakistan, Özbekistan ve Lübnan'da hayata geçirilecek projelere 715 milyon dolar finansman sağlayacak.

Batum-Kazakistan demir yolu hattı için Trabzon'da tanıtım toplantısı düzenlendi!

Gürcistan demir yolları tarafından 1 Şubat itibariyle başlatılacak Batum - Kazakistan Almatı demir yolu vagon taşımacılığı için Trabzon' da tanıtım toplantısı düzenlendi. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan konu ile ilgili konuşma yaptı...

Özbekistan'da dev demiryolu projesi hayata geçiriliyor!

Özbekistan hükümeti, ülke tarihinin en büyük demir yolu projesini hayata geçirmeyi hazırlanıyor. Tacikistan’ ı by-pas edecek Fergana demiryolu ağını 2016’ ya kadar tamamlamayı hedefliyor....

Net Yapı, Türkmenistan ile Kazakistan'ı demir yoluyla bağladı!

Türkmenistan ile Kazakistan, Nata Holding iştiraklerinden Net Yapı'nın 9 ayda tamamladığı 27 kilometrelik demir yolu hattıyla birbirine bağlandı

Ereğli Demir çelik'ten uyuşmazlık zabtı!

Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları toplu iş sözleşmesi uyuşmazlık zabtıyla ilgili açıklamada bulundu....

İzmir Demir Çelik hurda makası yatırımında test çalışmalarına başladı

İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş, 1600 tonluk hurda makası yatırımında montajı tamamlayıp test çalışmalarına başlandığını açıkladı

Kazakistan Özbekistan demir yolu Haberi

Kazakistan Özbekistan demir yolu

Kazakistan’da Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in başkanlığında toplantı gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Askar Mamin, gerçekleştirilen toplantıda, Kazakistan’da bu sene turizm sektöründe toplam değeri 1,1 trilyon tenge (2,6 milyar dolar) olan yatırım projelerinin uygulanmasına yönelik çalışmaların başlatılacağını duyurdu.

Özellikle, ülkede turizm altyapısını güçlendirmeye dönük önemli adımlar atılacağını dile getiren Mamin, Kazakistan’dan Özbekistan’a hızlı tren hattının inşa edileceğini açıkladı.

Mamin, söz konusu hızlı tren hattının Türkistan ile Taşkent’i bağlayan güzergah üzerinde yapılmasının planlandığını belirterek, "Turist sayısını artırmak amacıyla Türkistan-Çimkent-Taşkent güzergahında hızlı tren hattı inşaatı başlatılacak." şeklinde konuştu.

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri...