27 / 04 / 2024

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.



Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlar kapsamında yapılacak  gayrimenkul yatırımları ile Türkiye ekonomisine ciddi oranda döviz katkısında bulunulacak. 

Atılım Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuarlardan Kazakistan Emlak Fuarı 24-26 Kasım, Özbekistan Emlak Fuarı ise 9-10 Kasım 2022'de yapılacak. Fuarlar, en yüksek kalitede alıcıların, yatırımcıların ve hükümet etkileyicilerinin bir araya gelmesine imkan sunacak.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye de gayrimenkul satışları artacak! 

Gayrimenkul sektör fuar desteklerinden yararlanacak 

Tiicaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründeki şirketlere devlet desteğinde bulunacak. Türkiye’de gayrimenkul hizmetinde bulunan firmalar, kurum ve kuruluşlara ek olarak sanal ve yurt dışında fiziki şekilde Bakanlık tarafından desteklenen fuar firmaları da bu destekten faydalanabilecek. 

Yurt dışına gayrimenkul pazarlanması amacıyla sağlanan destekler,  yapılacak fuarlar için önemli bir ihracat artışını getirecek. ürkiye ekonomisinin desteklenmesi amacıyla sağlanan teşvikler, yabancılara gayrimenkul satışlarının da artmasını sağlayacak. Bu çerçevede yapılacak olan Kazakistan ve Özbekistan Emlak Fuarları, uluslararası ve bölgesel gayrimenkul alıcıları ve yatırımcıları için Türkiye’de yatırım gerçekleştirme imkanı sağlayacak. Firmalara sağlanan teşvikler çerçevesind, gayrimenkul sektöründe önemli bir konuma sahip Türkiye ekonomisine de önemli bir döviz girdisi kazandıracak. 


Geri Dön