02 / 05 / 2024

Kazakistandaki kamu tesisleri özelleştirilecek mi

Kazakistandaki kamu tesisleri özelleştirilecek mi

Samruk-Kazyna Başkan Yardımcısı Elena Bakhmutova, fonun 2014-2016 varlık ve tesis satışları komisyonunun toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Samruk - Kazyna, 64 kamu tesisinin özelleştirme programına alındığını duyurdu.

298 bin kamu binasına yapı kayıt belgesi verildi!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sındır, "Okullar, kamu binaları, sağlık, üniversite, eğitim ve kültür tesisleri gibi 298 bin kamu yapısı için yapı kayıt belgesi düzenlenmiş" dedi...

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği!

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ormanlardaki kamu tesisleri şirketlere mi tahsis ediliyor?

AKP’nin Meclis’e sunduğu Turizmi Teşvik Yasası’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Önerisi’nde kamuya ait taşınmazların özel sektöre verilmesine olanak sağlayan maddeler de bulunuyor.

Kamu Sosyal Tesisleri Tebliği Resmi Gazete'de!

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, İdareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsıyor..

Kayseri'deki maliye arsalarına kamu tesisleri yapılacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meclis Kararı ile Mülkiyeti maliye hazinesine ait olan alanların önce belediye mülkiyetine alınarak bu alanlara kamu tesisleri yapılacağını söyledi.

2015 kamu sosyal tesisleri ücretleri!

Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinde kişi başına, günlük 14,85 lira yemek ve 5,85 lira konaklama bedeli alınacak..

Kamu sosyal tesisleri fiyatları belirlendi!

Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinde kişi başına, günlük 14,85 lira yemek ve 5,85 lira konaklama bedeli alınacak.

Kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğ tam metni!

Kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğ, 15 Ocak 2015 tarihinde 29237 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Tebliğ, kamu sosyal tesisleri ile ilgili usul ve esasları düzenliyor...

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Balçova Termal Tesisleri'ne talip oldu!

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği, kapatılan İl Özel İdare'nin paylaşılamayan tesisini, sağlık turizmin merkezi yapma hedefiyle işletmek istediklerini açıkladı. Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu.

Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu!

Balçova Termal Tesisleri'ne sürpriz bir talip çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da en çok istediği İl Özel İdaresi mallarından biri olan Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri sorumluluk beyanını yayınladı!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri 1 Ocak 2014 ve 30 Haziran 2014 tarihlerine ait sorumluluk beyanını yayınladı.

Turizm Bakanlığı, Favori Kemer Tesisleri'nin tahsisini iptal etti!

Favori Dinlenme Yerleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kemer Çamyuva'da bulunan Favori Kemer Tesisleri'nin tahsisini iptal etti.

Kazakistandaki kamu tesisleri özelleştirilecek mi Haberi

Kazakistandaki kamu tesisleri özelleştirilecek mi


Kazakistan ulusal varlık fonu Samruk-Kazyna, 64 kamu tesisinin özelleştirme programına alındığını duyurdu.


Samruk-Kazyna Başkan Yardımcısı Elena Bakhmutova, fonun 2014-2016 varlık ve tesis satışları komisyonunun toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.


Samruk-Kazyna'nın 64 kamu tesisinin özelleştirme programına alındığını belirten Bakhmutova, özelleştirme programından sapmadıklarını, 2014 hedefine ulaşmayı umduklarını kaydetti. Bakhmutova, Kazakistan ulusal varlık fonunun özelleştirme yaklaşımının sadece maksimum fiyat elde etmek olmadığını, satılan varlıkları operasyona hazır hale getirdiklerini vurguladı.


Özelleştirmelerde niteliklere göre ilerlediklerini anlatan Bakhmutova, alıcı ve satıcının kabul ettiği makul fiyatlama uygulamaya hazır olduklarını söyledi. Bakhmutova, söz konusu varlıkların açık attırma yoluyla İngiliz-Hollanda modeliyle satılacağını ve herkese açık olan satışlar için ''Kazak Devlet Mülkiyeti Komitesi'' web sitesine kayıt olmak gerektiğini ifade etti.


Online elektronik teklif sırasında izlenmesi gereken aşamaların bu web sitesinde ilan edileceğini anlatan Bakhmutova,...