30 / 04 / 2024

Kazakistanta faaliyet gösteren türk iş adamları

Kazakistanta faaliyet gösteren türk iş adamları

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan, "Kazakistan'da işletme ve firmalarımızın sorunlarını dinlemek, yeni alacakları işler ve projeler konusunda destek olmak yönünde çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.

Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildi!

İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstriyel tesisler ve sağlık alanında faaliyet gösteren Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildiğini açıkladı!. İşte detaylar...

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Banka yüzde 80 düşürdü. Müşterileri sevinçten çılgına döndü. Türkiye'de faaliyet gösteriyor

Türkiye'de faaliyet gösteren kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası tarafından Yüzde 80 düşük faizle kredi veriliyor. Detaylar haberimizde...

Medical Park Göztepe yıllık 27 milyon TL'ye kiraya verilecek!

2007 senesinden itibaren faaliyet gösteren Medical Park Göztepe Hastanesi kiralanıyor. Hastane için 2 milyon 250 bin TL isteniyor. 

İran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı!

İran Tahran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı...

PwC Türkiye'nin acı günü! Mustafa Bilgütay Yaşar vefat etti!

Gayrimenkul değerleme sektöründe faaliyet gösteren PwC Türkiye'nin değerli üyesi, ortaklarından Mustafa Bilgütay Yaşar vefat etti.

İSG'den Sabiha Gökçen işletmecilerine 6 milyon Euro kira indirimi!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmeci İSG, Sabiha Gökçen'de faaliyet gösteren 126 ticari işletmeye 6 milyon Euro kira indirimi yaptı.

Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'deki modern çarşıya taşınıyor!

Rami Kışlası yanında 36 seneden beri faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde hayata geçirilen İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'na taşınmayı merakla bekliyor.

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi.  Ancak hasar gören binalarda hala faaliyet gösteren esnaflar, tepkilere neden oldu.

Güven Güleşçe: İnşaat ve doğalgaz sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerim var!

Fenerbahçe İş Adamları Derneği (FBİAD) Başkanı Güven Güleşçe, derneğe ilişkin ve kendisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güven Güleşçe, makine mühendisi olduğunu ancak inşaat, doğalgaz ve sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri olduğunu söyledi.

Evyap İnşaat'ın kesin mühlet kararı 28 gün daha uzatıldı!

26 yıl boyunca gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Evyap İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni karar çıktı. 

Evyap İnşaat'ın kesin mühlet kararı 45 gün uzatıldı!

26 yıl boyunca gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Evyap İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni karar çıktı. Şirketin kesin mühlet kararı 45 gün uzatıldı.

İnşaat sektöründe Türkiye'nin en güçlü 5 kadını!

Türkiye'nin En Güçlü Kadınları Araştırması'nın sonuçları ortaya çıktı. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren 5 kadın binlerce kişiye ilham veriyor.

Kazakistanta faaliyet gösteren türk iş adamları Haberi

Kazakistanta faaliyet gösteren türk iş adamları

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Emtia fiyatlarının düşmesi Kazakistan'daki yatırımlarımızı etkiliyor ama yapabileceğimiz ne varsa yapacağız" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Kazakistan'a yapacağı ziyarete eşlik eden Vardan, AA muhabirine, ekonomik ilişkileri geliştirmek adına bu ülkede görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi. 


Vardan, Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı ve 15 Türk işadamı ile 15 Kazak iş adamının bir araya geleceği bir toplantı organize ettiklerini belirterek, "Kazakistan'da işletme ve firmalarımızın sorunlarını dinlemek, yeni alacakları işler ve projeler konusunda destek olmak yönünde çalışmalarımız olacak" dedi.


Vardan, yer altı zenginlikleri ve bölgedeki gelişmişlik açısından değerlendirildiğinde Kazakistan'ın Orta Asya'da çok önemli bir ülke olduğunu ifade etti. Türk iş adamlarının ülkede yıllardır özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğine işaret eden Vardan, "Otomotiv bayiliklerimiz var, otel yapan, otel işleten...