28 / 04 / 2024

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.



Türkiye'de en güçlü sektörel alanların başında gıda geliyor. Ancak gıda sektöründe de zaman zaman iflas olayları görebiliyoruz. Yine buna benzer bir olay meydana geldi. 

Milli Gazete ve Merhabahaberde yer alan bilgilere göre, koronavirüs salgını dünyanın dengesini alt üst etti. Salgın yıllarında değişen koşullardan en çok ticaret dünyası etkilendi. Tedarik sürecinde yaşanan aksamalardan tutun çip krizine kadar pek çok farklı sıkıntı ile dünya zor günlerden geçti.

ALMANYA'DA DA İFLAS DALGASI BAŞLADI

Koronavirüs salgını sona ermiş gözükse de dünya ekonomisi üzerindeki etkileri henüz yeni hissedilmeye başladı. Almanya gibi güçlü bir ülkede başlayan iflas dalgası tüm ülkelere yayılmış durumda. 
Öyle ki ismi bilinen firmalar bile iflas edebiliyor. Ekonomik krizin etkisiyle iflas eden firmalara son olarak gıda sektöründe faaliyet gösteren bir Türk markası daha eklendi. Peynir, zeytin ve sucuklarıyla meşhur olan markanın iflasına herkes şaşırdı.

KISA SÜRE İÇERİSİNDE TÜM ŞUBELERİNİ KAPATACAK 

Başkent Ankara'da faaliyet gösteren ve Ankara'da yaşayanların bildiği marka iflas etti. Söz konusu iflasın gerekçesi ise yine biriken borçlar oldu.

Konkordato talebi ile başvuruda bulunan firmanın isteğini değerlendiren  Ankara  1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato isteminin reddine karar vererek şirket için iflasına hükmetti.
Bu firma ilk açıldığı dönemde peynirin kilosunu 20 liraya satıyordu. Bu kararla birlikte çok sayıda kişi işsiz kaldı. Mandıracı Amca'nın kısa süre içinde tüm şubelerini kapatacağı öğrenildi.
 


Geri Dön