27 / 04 / 2024

ThyssenKrupp Türkiye’de gücünü arttırmayı hedefliyor!

ThyssenKrupp Türkiye’de gücünü arttırmayı hedefliyor!

ThyssenKrupp Türkiye’de gücünü arttırmayı hedefliyor. Firma, 23-24 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceği uluslararası liderler buluşmasıyla, aynı zamanda Türkiye’de gücünü arttırmayı hedeflediğini açık bir şekilde gösteriyor.



ThyssenKrupp Türkiye Bölgesel Ofisi’nin geçen yılki açılışından sonra, Alman Sanayi Grubu, 23-24 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceği uluslararası liderler buluşmasıyla, aynı zamanda Türkiye’de gücünü arttırmayı hedeflediğini açık bir şekilde gösteriyor. 


Geçen yıl Dr. Çetin Nazikkol, ThyssenKrupp’un Türkiye pazarında daha fazla büyüyebilmesi ve Gruba bağlı tüm şirketlerin ve iş alanlarının bölgedeki işbirliğini güçlendirmek için, şirketin yeni CEO’su olarak görevlendirilmişti. 


Şimdi ise ThyssenKrupp Sanayi Grubu tüm Avrupa, Afrika ve MENA bölgesinden 300’ü aşkın üst düzey yöneticinin katılacağı iki günlük toplantı için İstanbul’u seçerek, stratejik açıdan Türkiye'ye verdiği önemi vurguluyor. 


ThyssenKrupp Türkiye CEO’su Dr. Çetin Nazikkol, konuyla ilgili şu şekilde konuştu: "Türkiye son yıllarda ekonomik alanda inanılmaz bir gelişme gösterdi. Ülke olağanüstü bir potansiyele sahip. Ürünlerimiz ve hizmetlerimize yönelik büyük bir ilgi var. Türkiye'deki büyüme fırsatlarımızı aktif kullanarak ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına önemli ölçüde katkıda bulunmak istiyoruz." 


Türkiye, ThyssenKrupp Grubunun bölgedeki geleceği ve stratejik ortaklığı için önemli bir pazar oluşturuyor. Ekonomik büyüme ve artan nüfusun etkisiyle tüketim ve sanayi mallarına olan ihtiyacın artışı, kaynaklarını daha iyi ve tasarruflu kullanarak üretim yapan şirketler için büyük fırsatlar yaratmakta. ThyssenKrupp çeşitli ürünleri ve hizmetleriyle, ekonomik alanda hızla kalkınan ülkeler için özel çözümler sunmak isteğiyle Türkiye'de adım adım daha fazla büyüme fırsatını değerlendirmeyi hedefliyor. Örneğin, Türkiye'deki artan kentleşme eğilimi, önümüzdeki 6 yıl içinde yıllık %5 büyüme oranını yakalaması beklenen asansör pazarının büyümesini destekliyor. 2012/13 yılında 727 milyon Avro olan toplam asansör pazarının, 2018/19 yılında yaklaşık 1 milyar Avroya ulaşacağı tahmin edilmekte.


Türkiye dünyanın önde gelen 20 ekonomisinden biri ve ThyssenKrupp için de bölgenin kilit ülkesi pozisyonunda bulunuyor. Türkiye, geçmişte gerçekleştirilen birçok büyük projenin de gösterdiği üzere, ThyssenKrupp için çok önemli bir pazar oluşturuyor. 


Yeni Projeler 


ThyssenKrupp uzun süreden beri İstanbul için hayal edilen projenin hayata geçirilmesine katkıda bulunuyor: 13,6 kilometre uzunluğunda bir demiryolu tüneli İstanbul Boğazı’nın altından geçerek Avrupa ve Asya kıtasını birleştiriyor. Bunun dışında  Marmaray  projesi 63 kilometre uzunluğunda, mevcut demir yolunun çok hatlı olarak genişletilmesi ve 36 istasyon inşasını kapsayan bir bölümü içeriyor. Bu kısımda ThyssenKrupp Asansör toplam 198 asansör ve 165 yürüyen merpen temini ile bu dev altyapı projesinde önemli iş ortaklarından biri oldu. 2012 yılında ise ThyssenKrupp Uhde, gübre tesisi kurması için sipariş aldı – kurulacak tesisin 2015 yılında faaliyete geçirilmesi hedeflenmekte. 2006 yılında ThyssenKrupp Asansör, Ankara, Dalaman ve İzmir’de bulunan havaalanlarına 91 adet asansör, 87 yürüyen merpen, 34 yürüyen bant ve 10 yolcu köprüsü temin etti. 




Geri Dön