27 / 04 / 2024

Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildi!

Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildi!

İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstriyel tesisler ve sağlık alanında faaliyet gösteren Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildiğini açıkladı!. İşte detaylar...



Müteahhitlik ve yatırım grubu Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildiğini duyurdu. 2024 yılı planlarını açıklayan Rönesans Holding dünya çapında iddialı bir büyüme stratejisine odaklandığı kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 2023'ü 2022'ye göre yüzde 10 artışla 3,3 milyar Euro ciroyla kapatmayı hedeflediklerini kaydederken, "Rönesans, Rusya'daki faaliyetlerini durdurdu ve dünya çapında iddialı bir büyüme stratejisine odaklanıyor. Şirket, yeni pazarlara ve sektörlere yatırım yapmayı ve sağlık hizmetleri, enerji dönüşümü ve ticari yapılardaki kapsamlı deneyiminden faydalanmayı hedefliyor." ifadelerine yer verildi.

KÜRESEL VE YEREL ZORLUKLARA RAĞMEN

Açıklamasında 2023'ü küresel ve yerel zorluklara rağmen Avrupa'nın en büyük on uluslararası inşaat şirketi arasındaki konumlarını sağlamlaştırdıklarını kaydeden şirket, "2023'te uluslararası iş ortaklarıyla ilişkilerini derinleştirerek pek çok yeni iş birliği ve yatırıma imza atarak EPC-F (Mühendislik, Tedarik, İnşaat ve Finansman) modelini de başarıyla uyguladı. Bunlar arasında, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı adına Birleşik Krallık hükümetinin ihracat kredi kurumu (UKEF) ile yapılan ve 923 milyon Avroluk toplam proje finansmanının 781 milyon Avroluk (680 milyon £ eşdeğeri) finansmanını üstlenmiş olan finansman anlaşması da bulunuyor. Türkiye'nin 2. büyük konteyner limanı Mersin'i iç şehirler olan Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e bağlayan yüksek hızlı elektrikli demiryolu. Paris'ten Brüksel'e daha uzun bir mesafe üzerinden daha hızlı, daha verimli geçiş vaat ederek bölgesel altyapıyı ve büyümeyi artırıyor." bilgilerini verdi.

Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildi!

EMLAK VE İNŞAAT İŞLERİNİ DÜNYA ÇAPINDA FARKLI LOKASYONLARA YÖNLENDİRDİ

Şirketin diğer faaliyet alanlarındaki çalışmalar hakkında da bazı detaylar verilirken, "Rönesans, Rusya'daki inşaat işini 2022 yılının Mayıs ayında, emlak işini de 2023 yılının Haziran ayında elden çıkararak yatırımı ve ilgiyi dünya çapında farklı lokasyonlara yönlendirdi. Söz konusu bu geçiş ve bu pazarda doğrudan yönetimden uzaklaşmaya yönelik stratejik karar, Rönesans'ın büyüme stratejisini dönüştürdü. Ayrıca grubun küresel ayak izi artık çeşitli bölgelere uzanıyor, Türkiye'de bulunuyor ve Hollanda, Almanya ve BDT ülkelerini kapsıyor ve Kazakistan ve Türkmenistan'a giderek daha fazla odaklanıyor." ifadelerine yer verildi.

2024 YILI HEDEFLERİ DE PAYLAŞILDI

Yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"Rusya'daki faaliyetlerine son veren Rönesans, yeni pazarlara açılmayı, küresel varlığını büyütmeyi ve sağlık, enerji ve ticari inşaat alanlarındaki uzmanlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Grup, hastaneler ve rüzgar santrallerini kapsayan uluslararası ve yerel yatırım projelerinden kaynaklanan inşaat gelirlerinde güçlü bir büyüme bekleyerek 2024 yılı için toplamda 4,5 milyar Euro ciro hedefi belirledi. 

2024 aynı zamanda Rönesans'ın halka açılma yolunda ilk adımını atarak Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın halka arz sürecini açıklayacağı sene olacak."

 

Bugün 1 dolar 30,62 TL oldu! Dolar yükseliyor! 3 Şubat 2024 dolar/TL alış satış fiyatı

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 


Geri Dön