29 / 04 / 2024

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Egenin incisi İzmir’de özelleştirme kapsamında alınan Çeşme’deki bazı parsellerin imar planları geçtiğimiz sene değiştirilmişti. Ege'de Son Söz'den Metehan Ud'un haberine göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan imar planlarına göre mülkiyeti Hazine’de bulunan bu parsellerde yapılaşmanın önünü açmıştı. 

Çeşme Alaçatı Mahallesi’nde yer alan yaklaşık olarak 12 hektar büyüklüğündeki 20 parsele gelişme konut alanı, özel eğitim alanı, özel sağlık alanı, cami, açık spor tesis alanı, park, trafo alanı ve otopark kullanımı getirilmişti. Söz konusu proje alanın da İzmir’de kent gündeminde tartışmalara neden Çeşme Projesi’ne komşu olması da dikkat çekmişti.

Söz konusu planları inceleyen TMMOB Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi iptali için düğmeye bastı. Dava açan Oda yönetimi söz konusu planların kamu yararına, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu bildirildi

Çeşme Alaçatı daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

GÜZELBAHÇE DE YARGIDA 


Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre diğer bir andan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şube yönetimi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Güzelbahçe Kahramandere Mahallesi’ndeki toplamda 3 ayrı plan değişikliği de yargıya taşınmıştı. 6 hektar büyüklüğündeki toplamda 5 parselinde imar planı statüsü değiştirilmişti. Bu parsellere gelişme konut alanı, park, açık spor tesisi, otopark ve resmi kurum alanı statüsü getirilmişti. Parsellerin yakın zamanda Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunulması bekleniyor.


CHP'Lİ VEKİLDEN ÖZELLEŞTİRMELER İÇİN SORU ÖNERGESİ


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 8131 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye genelinde mülkiyeti Maliye Hazinesi, TEDAŞ ve TEİAŞ adına kayıtlı toplamda 73 taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ilişkin; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yanıtlanması talebi ile TBMM Meclis Başkanlığına Soru önergeleri de vermişti.

 

Son dakika! Emekliye ek zam ödeme takvimi belli oldu! Hemen bu tarihlere bakın!

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Altın hafta sonuna nasıl başladı? 3 Şubat Cumartesi gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL?


Geri Dön