06 / 05 / 2024

Kazan dairesi yangın yönetmeliği

Kazan dairesi yangın yönetmeliği

Kazan dairesi yangın yönetmeliği hükümlerine göre Kazan dairesinin, binanın diğer kısımlarından, yangına en az 120 dakika dayanıklı bölmelerle ayrılmış olarak merkezi bir yerde ve bütün halinde bulunması gerekiyor...

Apartman kazan dairesi yabancıya kiralanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kömürlü kazan dairesi ve apartman görevlisinin ikâmetgâhı olarak tahsis edilmiş alanın belediyeden ‘bağımsız bölüm’ ruhsatı almadan yabancılara kiralanmasının hukuki sakıncaları ve yaptırımları var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Ankara'daki ORS Rulman Fabrikası’nda yangın çıktı!

Ankara'daki ORS Rulman Fabrikası’nda yangın çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Eskişehir Yolu 60. Kilometredeki ORS Rulman Fabrikası’nda çıkan yangına anında müdahale edip kontrol altına alarak söndürdü.

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi!

Avustralya'daki orman yangını uzaydan görüntülendi. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Avustralya’nın Adelaide bölgesinde 3 Ocak'tan beri söndürülemeyen orman yangınını uzaydan çekilmiş görüntülerini web sitesinden paylaştı.

Batman'da yangın çıktı!

Batman'da dört katlı bir apartmanın kazan dairesindeki buğday ve diğer malzemelerin henüz belirlenemeyen nedenle alev alması sonucu yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede zemin kata sıçraması üzerine binayı dumanlar sardı.

Düzce'de ev yangını çıktı!

Beyciler Mahallesi Prestij Konutları A2 Blok'ta Sevda Atak'a ait olan apartman dairesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Düzce'de apartman dairesi yanarak kullanılamaz hale geldi.

Marmaris'te bir otelde yangın çıktı!

Apart otelin kazan dairesinde çıkan yangın, turistleri korkuttu. Yangın, ilk belirlemelere göre elektrik aksamından yangın çıktı.Yangın nedeniyle, otelde kalan çoğunluğunu İngilizler'in oluşturduğu turistler panik yaşadı.

Kocaeli’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirleri denetleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan denetim ekipleri, Kocaeli ’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirlerini denetliyor.

Malatya'da banka şubesinin kazan dairesinde yangın çıktı!

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde bir banka şubesinin kazan dairesinde, yakıt tankının oksijen kaynağıyla kesilmesi esnasında yangın çıktı. Alevler, kısa sürede kazan dairesini de sardı

Kazan dairesi yangın yönetmeliği!

Kazan dairesi yangın yönetmeliği hükümlerine göre Kazan dairesinin, binanın diğer kısımlarından, yangına en az 120 dakika dayanıklı bölmelerle ayrılmış olarak merkezi bir yerde ve bütün halinde bulunması gerekiyor...

Güral Afyon Termal'de çıkan yangın sebebiyle HSYK semineri iptal edildi!

Güral Afyon Termal'de dün saat 09.45'te buhar jeneratörü kazanının bacasında aşırı ısınmaya bağlı olarak yangın çıktı. Otelde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), savcı ve hâkimlere yönelik hizmet içi seminer yapılıyordu.

Bitlis'te polis lojmanının çatısında yangın çıktı!

Binanın bacası, kar yağışı ve tipiden dolayı tıkanınca kalorifer kazanıyla baca arasında yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibinin müdahalesi sonucu yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangın söndürüldü....

Kazan’da orman yangını çıktı!

Yassıören Köyü Bağlar mevkisinde çıkan yangında, Sinapönü ağaçlandırma sahasında öğle saatlerinde yangın çıktı. Kazan ’da çıkan orman yangınında 3 hektar meşelik alan zarar gördü, yangına itfaiye ekipleri müdahale etti...

Bangladeş'te çöken iş merkezinin enkazında yangın çıktı!

Bangladeş'te başkent Dakka'nın banliyösü Savar'da çöken iş merkezinde, 362 kişi yaşamını yitirmişti, iş merkezinin enkazında yangın çıktı

Kazan dairesi yangın yönetmeliği Haberi

Kazan dairesi yangın yönetmeliği

Kazan dairesi yangın yönetmeliği!

Kazan dairesi yangın güvenliği ile ilgili esaslar, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Kazan dairesi yangın yönetmeliği hükümlerine göre binalarda kazan dairelerinin ilgili Türk Standartlarına uygun olması gerekiyor.


Kazan dairesi, binanın diğer kısımlarından, yangına en az 120 dakika dayanıklı bölmelerle ayrılmış olarak merkezi bir yerde ve bütün hâlinde bulunması gerekiyor. 


Kazan dairelerinde yaptırılması gereken bacalar arasında duman bacalarına ilave olarak temiz ve kirli hava bacaları da bulunuyor. Söz konusu bacalarında yapılması gerekiyor.


Kazan dairesi kapısının, kaçış merpenine veya genel kullanım merpenlerine direkt olarak açılmaması ve mutlaka bir güvenlik holüne açılması gerekir.


Isıl kapasiteleri 50 kW-350 kW arasında olan kazan dairelerinde en az bir kapı, döşeme alanı 100 m2’nin üzerindeki veya ısıl kapasitesi 350 kW’ın üzerindeki kazan dairelerinde en az...